Kritisch over Israël? Dan moet U het beter doen!

Spread the love

Dit is een deel van de kop van een blog wat we voor u hebben vertaald

Als Israëlische ben ik er 100% zeker van dat Israël er alles aan doet om van Hamas af te komen terwijl het zijn uiterste best doet om geen burgerslachtoffers te maken. En toch zijn er burgers omgekomen, waaronder kinderen – de meest onschuldige slachtoffers van allemaal. Mensen over de hele wereld zijn woedend, en terecht, als ze de beelden van verwoesting uit Gaza zien*. Ik ben ook woedend. Maar het probleem is dat de meeste mensen, in tegenstelling tot mij zelf, de verkeerde partij als schuldige aanwijzen: Israël. Wij haalden de trekker over, maar wij zijn niet degenen die de schuldigen zijn.

*: Op internet doen ook veel, heel veel, foto’s de rondte waarvan is aangetoond dat deze NIET uit Gaza komen, al worden ze wel zo gepresenteerd!

Daarom heb ik een vraag voor alle critici om over na te denken:

Als Israël het zo slecht doet, dan neem ik aan dat u het beter kunt. Waarom stuurt u dan geen troepen naar Gaza om Hamas uit te schakelen zonder dat daar een Palestijnse burger gewond bij raakt? Als u daar zelfs geen poging toe durft te ondernemen, waar haalt u dan het recht vandaan om kritiek te uiten?

Ik zou u kunnen vertellen over al de inspanningen die Israël doet om Palestijnse burgers te waarschuwen om uit de buurt van terroristen te gaan door middel van leaflets, telefoon, en andere manieren. Ik zou u kunnen vertellen hoe Hamas burgers oproept om deze waarschuwingen te negeren. Gelooft u me niet? Lees het zelf maar op de website van de Palestijnse overheid**. Deze boodschappen worden niet langer alleen in het Arabisch verspreidt, waarbij er één bericht naar de wereld verspreid werd, en een ander naar hun eigen mensen. Deze schijn heeft men nu eindelijk laten vallen. Deze boodschap is in het engels:

the ministry calling all our people not to deal or pay attention to the psychological warfare carried out by the occupation through rumors that broadcast across his media and delivering publications and communications on the phones of citizens

** Wij hebben een tussenstap aangebracht. Het hele artikel van de vermelde website hebben wij gekopieerd, onze mening er over gegeven. De link naar het originele bericht is in ons artikel te vinden.

Ik zou door gaan over menselijke schilden, en er bij u op aandringen om uzelf af te vragen waarom Hamas raketten uit burgeromgevingen afschiet – scholen, ziekenhuizen, etc. Zelfs de VN heeft toegegeven dat er in één van hun eigen scholen in Gaza raketten zijn gevonden (en blijkbaar hebben ze ze daarna overgedragen aan Hamas, maar dat is een ander verhaal). [Update: Het is nog een keer gebeurd!]

Ik zou door kunnen gaan over staakt het vuren bestanden – hoe Israël er drie heeft gerespecteerd, terwijl de Palestijnen er niet één hebben gerespecteerd. Ik zou kunnen vragen waarom de duidelijke verliezer in dit conflict vastberaden is om door te gaan? Ik zou dan af kunnen dwalen over de gruwelijkheden of dode Palestijnse kinderen op TV waardevoller en belangrijker voor Hamas zijn dan het beschermen van deze kinderen.

Ik zou vurig door kunnen redeneren over de miljoenen en miljoenen dollars die in Palestijnse fondsen worden gestort en vragen waarom dit geld besteed wordt aan het kopen van raketten en het spekken van de portemonnees van de Palestijnse leiders, in plaats van het te investeren in de toekomst van hun mensen. (Een cynicus zou er zelfs op kunnen wijzen dat het geld wat aan raketten besteed wordt geïnvesteerd is in de toekomst van hun mensen)

Ik zou trots kunnen vertellen over de Iron Dome, hoe fantastisch en briljant het is, en hoe ik elke keer een bedankje post op hun facebook pagina als ik zie dat ze bekendmaken dat ze net weer een raket uit de lucht hebben geschoten.

Ik zou zeker kunnen vertellen hoe dankbaar ik ben dat mijn land zijn best doet om mij te beschermen tegen een kwaadaardige vijand. Ze hebben schuilkelders voor me gebouwd, een luchtalarm, en een barrière die 100% effectief is gebleken in het tegenhouden van zelfmoordterroristen (en zelfs die niet-dodelijke methode van terreurbestrijding was te erg voor de beschaafde wereld, maar ook dat is een ander verhaal).

En toch zou de internationale media er meer vreugde in scheppen in het publiceren van vreselijke afbeeldingen om zoveel mogelijk kranten te verkopen en hits op hun websites te krijgen, blijkbaar volledig onwetend over het feit dat zij effectieve PR bedrijven voor één van kwaadaardigste regimes op deze planeet.

En het feit is dat de afbeeldingen waar zouden zijn. (Feitelijk is dat niet helemaal waar. Sommige zouden uit Syrië komen en niet uit Gaza, maar opnieuw is dat een heel ander verhaal. Als u wilt weten over Pallywood, Google het maar eens).

Zoals ik al zei, doet Israël haar uiterste best om geen burgers te raken, maar blijkbaar is ons best eenvoudigweg niet goed genoeg. Het maakt niet uit hoe hard we het proberen, en hoeveel vooruitgang we boeken, en hoe zwaar de Israëlische samenleving gebukt gaat onder wat we moeten doen, het is niet genoeg. Er zijn nog steeds teveel dode lichamen.

Maar, kunnen we dan niets doen? Raketbeschietingen opvangen zonder reactie te geven? Ook dat hebben we geprobeerd, en dat heeft niet al te best gewerkt. De duizendste raket die op onze burgers af werd gevuurd was de spreekwoordelijke strohalm die de rug van kameel deed breken.

Kunnen we nog een andere niet-dodelijke manier proberen? Wat denkt u er van als we er voor zouden zorgen dat raketten Gaza überhaupt niet meer binnen komen? Ook dat hebben we geprobeerd, maar feit is dat sommige raketten nog steeds Gaza bereikten, om maar niet te spreken over de woedende reactie van de wereld op de blokkade, die volledig bewezen heeft uitermate essentieel te zijn***. Het moet een strakkere blokkade worden om te voorkomen dat raketten Gaza bereiken, geen lichtere. (Sorry wereld als dat jullie TV-scherm politiek verontwaardigd. Eigenlijk heb ik er totaal geen spijt van)

***: De blokkade van Gaza is door VN legaal verklaard

Misschien zouden we de diplomatieke weg moeten proberen? Blijkbaar niet. De wereld stond er op om meer geld aan de arme Palestijnen te geven zonder hen ooit verantwoordelijk te houden waar het geld aan uit is gegeven. Miljoenen en miljoenen weg gegooid geld.

Verder gaand op het diplomatieke front, ondanks de schreeuwende neonreclames die duidelijk maken dat een Palestijnse eenheidsregering met Hamas slecht nieuws voor iedereen is, hebben de regeringen van de wereld dit met open armen ontvangen, de chequeboeken geopend en beloofd dat als ze zich zouden misdragen, de steun ingetrokken zou worden. Blijkbaar bent u die belofte vergeten Mr. Obama en Mr. Cameron, dus laat dit een herinnering zijn. Natuurlijk zijn de burgers van uw land die woedend zijn zich bewust van het feit dat u nog steeds de Palestijnse eenheidsregering, waar Hamas deel van uitmaakt, steunt. Natuurlijk heeft u zich tegen deze gruwel uitgesproken? Natuurlijk heeft u door de belachelijke claims dat het Hamas-deel van deze regering alleen maar uit technocraten bestaat, heen geprikt.

Het eenvoudige antwoord is dat we op moeten treden tegen Hamas. Of dat in ieder geval tegengas tegen Hamas moet worden gegeven. De beste oplossing zou zijn dat de Palestijnse mensen zelf op zouden staan tegen Hamas, erkennen dat Hamas niet handelt in hun belang. Maar aangezien de Palestijnen Hamas democratisch hebben gekozen ligt dat niet voor de hand.

Dus de noodzaak om Hamas uit te schakelen blijft.

Ondanks het feit dat Israël een track-record heeft wat vergelijkbaar, zo niet lager (maar dit is niet het moment om op te scheppen), als het gaat over burgerslachtoffers vs gesneuvelde soldaten, dan veel andere landen of unies zoals NAVO, hebben we in de ogen van de wereld nog steeds gefaald. Er worden teveel dode lichamen op TV getoond om de hypocriete leunstoelcriticus zich prettig te laten voelen.

Een paar feiten uit het artikel waar hierboven naar gelinkt wordt:
– Er is geen leger ter wereld wat meer doet om burgerslachtoffers te voorkomen dan de IDF.
De VN publiceert ratio’s tussen burgerslachtoffers en soldaten. Hier een paar van deze ratio’s:Het gemiddelde van alle conflicten wereldwijd is 3:1.
Geschatte ratio Afghanistan: 3:1

Irak en Kosovo: 4:1
Er is bewijs dat de ratio’s in Tsjetsjenië en Servië veel slechter zijn

Gaza: 1:1

Deze extreem lage ratio weerspreekt vele gedane beschuldigingen.

Daarom nodig ik elk land uit om hun troepen te sturen, of zelfs hun bezorgde burgers om van Hamas af te komen zonder ook maar één haar op het hoofd van een Palestijns kind te schaden. Laat ons zien hoe het moet. Laat ons zien hoe humaan jullie critici het kunnen doen.

Dit is niet eenvoudigweg een conflict ‘daar’, wat je beter op een armlengte afstand kunt houden en niet bij betrokken raken, en ver van uw realiteit, zoals Syrië. Het is daar op uw televisiescherm, elke dag en elke nacht. En hoe langer laat je je nog voor de gek houden als je niet ziet dat Israël aan de frontlinie staat van de strijd van het westen tegen extremistische islam (een gedeelde strijd die zij alleen vecht, wil ik er nog aan toe voegen)

Wat maakt het uit dat de analyse van de Palestijnen die om zijn gekomen, gebaseerd op de publicatie van Al-Jazeera, aantonen dat Israël niet willekeurig doodt? Feit is dat deze oorlog uit wordt gevochten op TV-schermen over de hele wereld en de straten van London, Parijs en New York.

De redenen om van Hamas af te moeten komen zijn kristalhelder. Zij zijn niet goed voor de Palestijnen en ze zijn zeker niet goed voor de Israëlieten. Miljoenen Israëlieten – Joden, Moslims, Christenen, Bahai en atheïsten staan nu oog in oog met de zeer reële bedreiging van raketaanvallen. Miljoenen Palestijnen lijden sinds Israël is verplicht (het heeft niet alleen het recht om zichzelf te verdedigen, maar de plicht om op te treden tegen oorlogsmisdaden tegen haar burgers) om de continue aanvallen van Hamas raketten te beantwoorden.

Het staat buiten kijf dat Hamas vernietigd moet worden wil er ooit een kans op vrede zijn. Hun eigen handvest verklaart dat zij tegen een vreedzame oplossing zijn. [Artikel 13: Initiatieven, en zogenoemde vreedzame oplossingen en internationale conferenties, gaan tegen de principes van de Islamitisch Verzetsbeweging in]. Hamas en vrede zijn eenvoudigweg incompatible. Kom nu niet eenvoudig met het verhaal dat het vredesproces weer op de rails gezet moet worden – het is absurd en simpelweg beschamend voor iedereen die het lef heeft om nog steeds voor te houden dat dit mogelijk is zolang Hamas nog in beeld is.

Ze moeten vernietigd worden en het maakt mij niet uit wie het doet. Eigenlijk heeft het mijn voorkeur dat iedereen het doet behalve Israël, omdat ik de kwelling zat ben dat weer een Israëlische soldaat is gestorven in deze oorlog waar wij niet om gevraagd hebben, die wij niet wilden, maar die we verplicht zijn te strijden.

Ik ben woedend op de wereld, in het bijzonder de westerse ‘beschaafde’ wereld. Waar halen jullie het lef vandaan om Israël te bekritiseren terwijl jullie nooit in een situatie hebben gezeten waar wij voor staan, en als jullie geconfronteerd worden met een enigszins vergelijkbare situatie (kijk eens naar de NAVA verwoesting van Belgrado in 1999 om een begin te maken) gedragen jullie je slechter.

Hoe durven jullie kritiek te hebben! Hoe durven jullie? Hoe durven jullie … tenzij jullie bereidt zijn om ‘beter’ (humaner)  dan wij te doen wat gedaan moet worden. Doe wat je zegt, met geld en levens. Zo niet, hoe durf je kritiek te hebben? Een paar landen bieden hun excuus aan. Maar hoe is het mogelijk dat van meer dan honderd landen, er niet één bereidt is om van Hamas af te komen zonder een enkele Palestijnse burger te verwonden. De boodschap is duidelijk: jullie durven geen poging te wagen om ons ongelijk aan te tonen, omdat je weet dat we gelijk hebben. Maar bewijs mijn ongelijk. Alsjeblieft, bewijs mijn ongelijk.

Stuur de coalitie van degenen die willen. De coalitie van de moedigen. De coalitie van superhelden die een oorlog kunnen beslechten zonder burgerslachtoffers te veroorzaken. Je bent meer dan welkom.

 

Bron: Times of Israel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *