Klaagzang van Palestijns ministerie

Spread the love

Op 9 juli liet het ‘Ministry of Interior and National Security’ op de Gazastrook een persbericht uitgaan wat nogal wat vraagtekens oproept.

Het originele bericht is hier te lezen. Mocht het in de tussentijd aangepast zijn, hieronder kopiëren wij alinea voor alinea de tekst en geven u onze reactie.

Gaza-(MOI)
The Ministry of Interior and National Security to look closely at Israeli barbaric aggression suffered by the Gaza Strip under fishy Arab and international silence, where the Ministry has worked since the early hours of aggression according to the emergency plan, Iyad Al-Bozom, the spokesperson of the Ministry said .

Het eerste wat opvalt is dat het slechte engels waarin het persbericht is geschreven. Uiteraard wordt de bekende retoriek weer toegepast. Er zou sprake zijn van barbaarse agressie (alsof het schieten van duizenden raketten een handeling van liefde is) en zowel de Arabieren als de internationale media zwijgen in alle toonaarden. Blijkbaar heeft men de internationale media niet erg gevolgd, want van stilte is bepaald geen sprake. Zo ziet u maar weer eens hoe de Gaza-strook-bewoners een slachtofferrol aangepraat krijgen door hun eigen leiders.

He added , We in the Ministry of Interior assure our people that all the security services and police completely based its role and duty in spite of the aggression, to protect the home front and maintain the stability and internal security in the Gaza Strip, as well as the major role made by the two civil defense and medical services in dealing with the places targeted by the Israeli raids to evacuate and rescue the injured.

De situatie op de Gazastrook is nooit stabiel geweest. Toen men niet tegen Israël kon vechten door het plaatsen van de effectieve beveiligingsmuur, vocht men onderling tegen elkaar. Van de medische services is al jarenlang bekend dat deze uitermate slecht zijn. Palestijnen die de keuze krijgen laten zich direct in Israël behandelen. Sommigen uiten vervolgens hun dankbaarheid door een zelfmoordaanslag te proberen plannen, maar dat geeft alleen maar aan hoe geïndoctrineerd men is, en hoe diep de haat geworteld is. Niet alleen tegenover Joden, die wel gebruikt mogen worden voor het eigenbelang, maar ook tegen de eigen buren die door een dergelijke actie een mogelijke medische behandeling onthouden wordt.

Israeli occupation carried out during the last 48 hours about 500 raids ; 85% of it targeted the infrastructure and sewage, electricity and telecommunications networks , and the destruction of thousands of agricultural fields and burn the soil, and the destruction of 55 houses on the heads of their inhabitants, in addition to targeting the headquarters of security and protection and internal security service , and the raids  resulted 35 martyrs, including 16 children and five women, and injured more than 300 citizen 195 of them are children, women and elderly, and all these targeted civilian do not constitute any threat to the occupation, and all conventions and international laws deny to target it .

Sinds 2005 is er helemaal geen sprake van een Israelische bezetting. Israël heeft Gaza in 2005 verlaten en het bestuur overgelaten aan de Palestijnen zelf. De negen jaar puinhoop zijn dus het gevolg van het lokale bestuur.

Er zou ten tijde van dit persbericht sprake zijn van 35 martelaren. Moeten we daar niet blij mee zijn? Het hoogst haalbare in het leven is toch het martelaarschap? Dan moeten we juist blij zijn voor deze mensen omdat ze hun droom hebben vervuld! Ik weet dat het voor ons westers denkenden een vreemde stelling is, maar onderstaande video maakt deze wens duidelijk. Waarom dan klagen als het gebeurd?

Op vele andere sites en ook deze is al beschreven dat Israël niet zomaar burgerdoelen aanvalt zoals hier beweerd wordt. Ook overtreed Israël geen conventies, in tegenstelling tot de Palestijnen, maar ook dat is iedereen al wel duidelijk. Het internationale recht heeft dus ook niets om Israël op aan te spreken.

In light of this brutal aggression; The Ministry of Interior and National Security confirms the follows:

First, the ministry calling all our people not to deal or pay attention to the psychological warfare carried out by the occupation through rumors that broadcast across his media and delivering publications and communications on the phones of citizens, and the lack of response for each of these means, which aims to weaken the domestic front in light of great steadfastness of our people to face the aggression.

Dit is een crreatieve manier om te omschrijven dat mensen vooral niet weg moeten gaan als Israël waarschuwt dat ze een aanval op een terroristenplaats in de buurt uit gaan voeren. Hiermee brengt men dus, nu eindelijk ook in het engels, de ‘eigen’ burgers in gevaar en gebruikt deze in oorlogshandelingen. Als dat geen oorlogsmisdaden zijn …

Second, the Ministry of Interior appeals that citizens follow the safety instructions issued by the competent services, and communicate with the ministry’s toll-free numbers in case of any emergency they are exposed to, or reporting of any important information.

Hier is op zich niets mis mee.

Third,  the Interior Ministry denounces  the targeting of the occupation to the headquarters of security and protection and internal security services, and calls for the international community and international human rights organizations, Arab and local taking a role in stopping the targeting of the occupation of the security services, which are civilian and services and all the international laws ensured to protect it’s work during the war.

Weer spreekt over een niet-bestaande bezetter. Verder claimen ze dat de overheidsdiensten burgerdiensten zouden zijn. Dat zou dan het eerste land ter wereld zijn waar dit zo is. Internationaal recht kan niets, omdat er geen internationaal recht geschonden wordt. Dit is dus een nutteloze oproep die waarschijnlijk alleen tot doel heeft om de eigen bevolking te misleiden.

Fourth, in light of this barbaric aggression and the difficult humanitarian conditions experienced by the Gaza Strip; the Interior Ministry demanding Egyptian authorities to urgent open of the Rafah crossing to deal with humanitarian cases and to alleviate the difficult conditions in the strip..

De moeilijke humanitaire omstandigheden op de Gazastrook zijn al vaker besproken, gefotografeerd en gefilmd. Opmerkelijk is dat WEER een oproep wordt gedaan aan Egypte om de grenzen te openen. Hieruit blijkt dat de grenzen met Israël wel open zijn, en dat blijkt ook uit de gegevens van goederen die Gaza ingaan, maar heeft u zich weleens afgevraagd waarom een moslimland als Egypte de grenzen echt hermetisch heeft gesloten met Gaza?

Fifth: The Ministry of Interior confirms that it will continue to do its duty to secure our people and our society, and to protect the back of the resistance, and appreciate  the role and efforts spent by all ministry departments , soldiers and officers on their heroic sacrifices in order to serve our people and strengthen their steadfastness, and who are working in the most difficult circumstances and under the direct targeting, in addition to not receiving their salaries since several months.

De laatste zin is echt opmerkelijk. Hieruit blijkt feitelijk dat deze berichten alleen bestemd kunnen zijn voor de misleiding van de eigen bevolking. De rest van de wereld weet heel goed dat er maandelijks forse bedragen worden overgemaakt naar Gaza, en dat deze hulp gebruikt wordt voor de financiering van het oorlogsapparaat, waaronder salarissen aan opgepakte terroristen. Hierbij geldt dat hoe meer Joden zo’n terrorist om heeft gebracht, hoe hoger zijn bijlage is.

Als er dus al maanden geen salarissen uitbetaald worden, was dat dus al zo voor het uitbreken van de laatste oorlog. Dan is het een urgente vraag aan minister Timmermans waarom hij geld blijft storten?

 

Eén antwoord op “Klaagzang van Palestijns ministerie”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *