Waarom worden christenen atheïst?

Spread the love

In 2014 was het voornemen van pastor Ryan Bell, niet te verwarren met universalist Rob Bell, om een jaar zonder God te leven. Zijn conclusie: God bestaat niet.

Ryan Bell was pastor van de Zevende Dag Adventisten, volgens veel christenen al een valse leer, daar gaat het nu niet om, maar stel dat zij gelijk hebben, dan was Bell’s uitgangspunt dus al verkeerd.

Stelling:
Het is onmogelijk om van wedergeboren christen atheïst te worden.

Ik zal uitleggen waarom.

Een wedergeboren christen heeft ooit iets van God in zijn leven ervaren. Een atheïst gelooft dat God niet bestaat. Het is onmogelijk om eerst iets te ervaren en dat later te ontkennen. Dat is je zelf voor de gek houden, dus één van beide keuzes klopt niet. Vergelijk de relatie met God maar met een gewoon menselijke relatie. Dan zou dit hetzelfde zijn als iemand die getrouwd is geweest met mw. A en een jaar later tegen iedereen verklaart dat mw. A helemaal niet bestaat. Al zijn vrienden en kennissen zouden hem voor gek verklaren en waarschijnlijk op laten nemen.

 

Is het logisch dat je God niet ervaart als je daar voor kiest?

Ja, natuurlijk. Als één van mijn kinderen er voor zou kiezen om tegen mij te zeggen dat hij of zij een jaar lang niets met me te maken wil hebben, dan zou mij dat verdriet doen, maar ik zou het wel accepteren. Een liefdesrelatie kan nooit uit dwang bestaan, dus als je er voor kiest om een jaar lang niets met God te maken te willen hebben, zal Hij je ook met rust laten en wachten tot je terug komt.

Dus dat Bell na een jaar tot de conclusie komt dat God niet bestaat is logisch, alleen is zijn redenatie verkeert. Een kind wat deze keuze maakt zou na een jaar dus zeggen dat hij of zij zijn vader een jaar lang niet heeft gehoord, dus moet hij of zij wel concluderen dat die vader niet bestaat.

Met God werkt het net zo: Het is de keuze van de mens om een relatie met Hem aan te gaan of te verbreken of niet. God beloofd dat niets ons zal kunnen scheiden van Zijn Liefde, maar Hij zegt bij mijn weten nergens dat we niet zelf kunnen kiezen om op te stappen, zoals het bekende voorbeeld van de Verloren Zoon.

De geloofsafval is een voorspeld gebeuren in de laatste dagen van de geschiedenis zoals wij die kennen. Dus feitelijk bewijst Bell hiermee weer dat de Bijbel accuraat is, oftewel: gewoon klopt. Zijn afval is een tragische vervulling van één van de vele profetieën die in de Bijbel staan opgeschreven en waarvan vele al letterlijk vervuld zijn.

Bron: Charisma News

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *