Seksuele voorlichting in de kamer

Spread the love

Uiteraard gaan we het hebben over de seksuele voorlichting voor Tweede Kamerleden.

Op de eerste plaats baal ik er als belastingbetaler vreselijk van dat mijn zuurverdiende centjes aan dergelijke onzin verkwist wordt. Seksuele voorlichting voor volwassenen? Zijn ze daar dan echt zo achterlijk?

Zo, die frustratie moest er even uit, maar is wel gemeend. Je zou haast denken dat ons land zo perfect is dat we tijd voor dit soort onzinnigheden hebben. En meest verbijsterende is dat politici zich steeds weer afvragen waarom toch steeds minder mensen de politiek nog serieus nemen. Misschien is een terugverwijzing naar de basisschool een goede oplossing?

Diverse christenpolitici hebben bedankt voor de  ‘eer’, en de diverse media moesten daar uiteraard uitgebreid melding van maken. De wereld staat in brand. In islamitische landen worden homo’s vastgezet en vermoord omdat zij homo zijn, vrouwen stelselmatig onderdrukt, christenen vervolgd en vermoord, maar onze ‘leiders’ krijgen seksuele voorlichting (hebben ze destijds massaal gespijbeld tijdens deze lessen?) en het feit dat een paar politici terecht menen hun tijd beter te kunnen besteden moet uitgebreid in de media.

Enerzijds was er gegniffel over de „bekende” preutsheid van christenpolitici. „Ze blijven ook bekrompen”, verzuchtte woensdagavond een gesprekspartner tijdens een uitzending.

Deze gesprekspartner heeft duidelijk zelf de Bijbel nog nooit gelezen. Helaas is zijn naam niet vermeld in het bronartikel, maar zijn onkunde is schrijnend.

Anderzijds werden er zure opmerkingen gemaakt. „Juist zij hebben voorlichting nodig.”

Juist zij hebben geen voorlichting nodig. Zij hebben namelijk de Handleiding van de Ontwerper van seksualiteit! Een betere handleiding dan die van de maker zelf kun je natuurlijk niet hebben.

Het besluit van de christelijke politici is begrijpelijk en verstandig. Begrijpelijk, omdat men vraagtekens kan plaatsen bij de zin van een dergelijke informatiebijeenkomst. Alsof er al niet genoeg bekend is over seksualiteitsbeleving van jongeren en ouderen. Elke maand verschijnt er wel een onderzoek of artikel dat die beschrijft. Waarom dan deze extra investering in tijd en geld?

Waarschijnlijk omdat we wederom moeten constateren dat de gemiddelde politicus een wereldvreemde alien van een andere planeet is die elk contact met de dagelijkse werkelijkheid heeft verloren. Een andere verklaring kan er toch niet zijn?

Dr. Corrie ken ik niet, maar de invulling van een dergelijke ‘voorlichting’ kan ik me heel goed voorstellen. Zeker wanneer er vragen worden gesteld bij de ethische kant van het verhaal.

De politici willen nu opeens nadenken over een ‘sturende rol’ bij de verseksualisering van de samenleving. Die sturende rol hebben ze decennia lang gespeeld door te propaganderen dat alles moest kunnen en mogen. Nu de problemen ook op dit terrein groter en groter worden, en een groot deel van de nieuwe Nederlanders deze vervaagde normen en waarden niet blijkt te accepteren, moet er opeens bijgestuurd worden. Helaas politici, u loopt weer eens ca. 30 jaar of meer achter de feiten aan.

De route die vandaag de dag leerlingen aangeprezen wordt is: „Weet wat de consequenties zijn van je seksuele gedrag. Bepaal zelf wat je wilt. Doe geen dingen waar je geen zin in hebt.” Daar kan niemand op tegen zijn. Maar die voorlichting is daarmee wel veel te mager. De vraag wat moreel kan en mag, wordt niet gesteld.

Inderdaad. De wetenschap heeft meer dan eens aangetoond dat ‘doen waar je zin in hebt’ met name op seksueel gebied, een veel diepgaander impact heeft dan altijd werd gedacht. Daarnaast is het ook verstandig om kinderen te leren nadenken over de toekomst. Nu kun je bepaalde dingen wel doen omdat je er zin in hebt, maar hoe denk je er over tien jaar over? Stel dat je over tien jaar een vaste relatie krijgt en zijn of haar vraag (en dit is echt gebeurd!) is om je uitgebreid te laten testen op SOA’s en HIV omdat je losbandige gedrag bekend is? Of dat degene waar je echt verliefd op bent je vanwege je ‘doen waar ik zin in heb’-mentaliteit helemaal niet meer wil? Als je vroeger steeds met anderen sliep, wie geeft haar dan de garantie dat je nu wel monogaam en verantwoordelijk bent?

Daarom talmt de overheid ook om op te treden tegen allerlei lectuur en films met een zeer bedenkelijke, vaak zelfs pornografische inhoud. Elk pleidooi om daartegen wettelijk op te treden, wordt van tafel geveegd met het argument dat ons land geen censuur kent.

Hier komt de hypocriete overheid weer eens om de hoek. Ons land kent geen censuur? Waarom is roken op televisie dan verboden? Waarom mag er geen reclame meer worden gemaakt voor tabak? Waarom is de EO documentaire over abortus dan destijds verboden?

Nee, in de praktijk past onze overheid een zeer selectieve censuur toe!

Niet de absentie van de fracties van christelijke partijen bij de voorlichtingsronde van donderdag is het opmerkelijke punt, maar het ontbreken van aandacht voor de dieper liggende oorzaken van de maatschappelijke ontwrichting en het probate middel tot genezing.

Hier ben ik het volledig mee eens. Ook vanuit wetenschappelijke hoek is al lang bekend dat de zogenaamde ‘vrije seks’ helemaal niet zo vrij(blijvend) is als men denkt! Maar dat is tegelijk een boodschap die geen gehoor kan vinden. Feiten zijn ook bij deze overheid weer niet belangrijk, maar de losbandige idealen van liberalen des te meer. Ideologie heerst over feiten: “A recipe for disaster”

 

Bronartikel: http://www.refdag.nl/nieuws/politiek/commentaar_absentie_christenpolitici_bij_seksuele_voorlichting_aan_kamer_verstandig_1_991451

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *