Israeli democracy is rotting from the inside

Spread the love

Of mijn kop: De Israëlische verkiezingen en de zwaar foute reactie van Zack Beauchamp op vox.com

Eén van de meest opmerkelijke dingen die opvallen als iets recht gepraat moet worden, zijn de vaak ellenlange lappen tekst die daar voor nodig zijn. Dit is een beproefde tactiek om weinig of geen tegengas te krijgen. De gemiddelde bezoeker van een pagina haakt na een paar minuten lezen af. Het artikel van Zack staat op een leestijd van maar liefst 12 – 15 minuten…

Israeli democracy is rotting from the inside

Dat is de kop van het artikel waardoor je gelijk al weet welke richting het op gaat, en waardoor de meute gelijk afhaakt met lezen. Eigenlijk een soort garantstelling om door te raaskallen voor het eigen BDS-publiek wat zichzelf vervolgens heerlijk kan wentelen in een feest van zelfbevredigingbevestiging.

De gevolgen van de overwinning zouden, volgens Beauchamp, zowel voor Israëli’s als palestijnen dramatisch kunnen zijn. Daarbij vergeet hij echter dat Joden bovengemiddeld intelligent zijn. We mogen dus aannemen dat zij best weten wat goed voor hen is.

Daarnaast beweert Beauchamp dat Netanyahu probeert om de onafhankelijke media af te kopen, maar dat is een verschijnsel wat we ook in het westen zien. Of het crimineel is, zoals hij beweert, is nog maar de vraag, want Netanyahu is niet vervolgd, noch veroordeeld. Dat iets crimineel is naar de mening van een vooringenomen columnist, zegt nog niets over de werkelijkheid.

De anti-Israël houding van Beaychamp is wel duidelijk. Hij spreekt over “bezet gebied”, terwijl iedereen kan weten dat deze gebieden grotendeels door palestijnen bestuurd worden. Het is een veel voorkomende leugen in de campagnes tegen Israël, en als je het maar lang genoeg roept, ga je het zelf ook nog geloven.

Twee staten oplossing

It has also become obvious that he has no interest in a negotiated solution to the conflict with the Palestinians

Dit is ook altijd een lachwekkend argument. Kijken we naar de geschiedenis van het conflict, dan is duidelijk dat de palestijnen meerdere voorstellen voor tweestatenoplossingen hebben afgewezen, en de onderhandelingen elke keer weer saboteren. Dat Israël hier steeds de schuld van krijgt is slechts bewijs van het gebrek aan feitenkennis van Beauchamp. Deze gedachte wordt wel zorgvulig gecultiveerd door de diverse anti-Israël groeperingen, maar berust niet op feiten!

At the end of the 2019 campaign, Netanyahu vowed to take this further and begin annexing West Bank settlements — a move toward permanent occupation and, ultimately, apartheid.

Opmerkelijk is dat uit onderzoek is gebleken dat 85% van de palestijnen het liefst onder Israëlisch bestuur zou leven, dus dit zou dan de eerste gewenste annexatie in de geschiedenis van een volk zijn! Ook van het verschijnsel “apartheid” heeft Beauchamp duidelijk geen kaas gegeten, maar daar ga ik in dit kader even niet dieper op in.

These two axes of authoritarianism — weakening Israel’s democratic institutions while perpetuating rule over the Palestinians without granting them political rights

En hier maakt hij zelfs twee fouten in één zin!

  1. Er is nog steeds sprake van persvrijheid in Israël;
  2. Er is al meer dan voldoende garantie voor politieke rechten voor palestijnen. Sterker nog: Ze zijn al heel lang vertegenwoordigt in de Knesset, een feitje wat Beauchamp voor het gemak even vergeet.

De vernietiging van links

The conflict with the Palestinians has destroyed Israel’s left and empowered a seemingly ever-more-radical right.

Dit is wel waar, en ongetwijfeld niet zonder reden. Het is dus duidelijk dat het beleid van links niet werkt. Dit inzicht ontstaat bij steeds meer mensen, gezien de wereldwijde ruk naar rechts bij heel veel verkiezingen. Beauchamp is dus een fossiel wat in een achterhaald tijdperk leeft.

Natuurlijk worden burgers het zat om jarenlang raketten op zich afgevuurd te zien worden. Natuurlijk kiezen mensen dan op een gegeven moment voor een radicalere oplossing. Ook zij willen in vrede leven. Ook zij hebben dat recht!

Als dat recht al 70 jaar door buurlanden geschonden en bedreigd wordt, dan is het toch niet meer dan logisch dat mensen op een gegeven moment zeggen “Genoeg is genoeg!”

Yet the threat to Israeli democracy today is not external

Wat een rare gedachte? Israël leeft onder een constante bedreiging van diverse kanten. Egypte is momenteel gelukkig rustig, maar Gaza is een constante bron van zorg, Jordanië wisselt wat, maar de oorlogsretoriek van Iran aan het adres van Israël compenseert dat ruimschoots!

Under Netanyahu’s leadership, Israel passed a law declaring that “the right to exercise national self-determination in the State of Israel is unique to the Jewish people” — an exclusive vision of national identity that excludes Arabs and other non-Jewish minorities.

Dit is een erg zwart-witte voorstelling van zaken, maar zelfs in zijn meest extreme vorm nog begrijpelijk ook! Israël is in 1948 per slot van rekening ook inderdaad opgericht als thuisland voor de Joden omdat zij door de rest van de wereld uit werden gekotst.

Wat links, hier bij monde van Beauchamp, vergeet is dat het nazi-regime voortkwam uit een linkse arbeiderspartij, de KKK voort is gekomen uit de Democratic Party. Dus links een verbijsterende geschiedenis heeft als het gaat om discriminatie.

Discriminerende NGO’s

It passed a law aimed at silencing NGOs that monitored the Israeli military’s human rights abuses in the Palestinian territories

Dit is ook weer een fragrante verdraaiing van de werkelijkheid. Israël heeft NGO’s die actief deelnemen aan BDS geblokkeerd, en terecht. Geen enkel land hoeft een dergelijke discriminerende behandeling te accepteren, dus waarom Israël wel?

Perhaps the single most worrying example of authoritarian drift in Israel is Netanyahu’s efforts to suborn the media.

Maar dit is precies wat de EU ook voorstelt om te gaan doen. Omdat de EU echter links georiënteerd is, horen we mensen als Beauchamp daar niet over. In het westen wordt het gebracht onder het mom van het blokkeren van “fake news”. Als één ding, met name uit de VS wel duidelijk is geworden, is dat veel zogenaamd “fake news” hoofdzakelijk de politiek incorrecte waarheid bevat.

One of the hallmarks of democratic backsliding is the government exerting control over independent media outlets

Welcome to the European Union!

Maar wat is er werkelijk aan de hand? Links wil koste wat kost andersdenkenden het zwijgen opleggen. De strijd tussen Trump en CNN is wat dat betreft veelzeggend. Uiteindelijk bleek Trump toch steeds het gelijk aan zijn kant te hebben. De linkse media blijven hem echter verguizen, dus waar links nu nog macht heeft, worden beperkende maatregelen ingevoerd om het nieuws te kunnen blijven beïnvloeden. Het heet anders, het doet hetzelfde

Nederzettingen

Ook hier weer een levensgevaarlijke, simplistische redenatie van Beauchamp, waarmee hij mensenlevens in gevaar brengt. Waarschijnlijk is dat ook zijn grote wens, want het antisemitisme druipt er op deze manier van af!

In zijn gedachte saboteert Israël daarmee de “twee-staten-oplossing”, maar iedereen kan toch zien en verzinnen dat die oplossing er nooit komt. Decennialang laten linkse “useful idiots” zich een loer draaien door palestijnse “onderhandelaars”, want keer op keer worden alle voorstellen door diezelfde “onderhandelaars” van tafel geveegd, of worden de akkoorden die dan een keer gesloten worden, gebroken.

Het enige wat Netanyahu doet is zijn eigen burgers beschermen, zoals elke normale politicus zou moeten doen. Waar feitelijk elke normale politicus toe verplicht is!

Hoe kan iemand zo naïef zijn om te veronderstellen dat de Joden nog enige kans op leven hebben als zij in een gebied zouden komen wat volledig onder palestijns bestuur zou komen te staan? De enige passende oplossing is inderdaad dat Israël het bestuur naar zich toe trekt en de palestijnen een menswaardig leven gaat bieden. Andersom is het niet mogelijk. Dat bewijzen de constante aanslagen en moorden wel.

But annexation on the scale Netanyahu seemed to be suggesting here would render a Palestinian state essentially impossible.

Ik zou haast dat het knulletje eens wakker moet worden. Die twee-staten-oplossing is al zo vaak vakkundig door de palestijnen de nek omgedraaid, dat je dit echt niet aan Israël toe kunt rekenen

De suggestie dat palestijnen geïsoleerd zouden raken is onzin. Dat is nu ook niet het geval in het kleine stukje van de betwiste gebieden wat onder Israëlisch bestuur valt. Andersom staan er voor het palestijns bestuurde deel grote borden “Verboden voor Joden” langs de wegen.

Gek hè, dat je Beauchamp niet hoort over die discriminatie?

palestijnse staat?

A Palestinian state would be impossible under these conditions

Een palestijnse staat is onmogelijk onder elke omstandigheid. De diverse palestijnse organisaties hebben nog steeds letterlijk in hun handvesten staan dat vernietiging van de ‘Joodse staat’ hun hoogste doel is.

De keuze is dus simpel: Of Israël weg, of geen palestijnse staat. Dat is de enige optie die de palestijnen zelf overlaten. En dat is de realiteit van waaruit dit probleem benadert moet gaan worden.

Mensen vragen mij weleens waarom ik palestijnse redelijk conserquent met een kleine letter schrijf. De reden is dat het palestijnse volk niet bestaat, nooit bestaan heeft, maar een verzonnen politiek instrument is. Het zijn feitelijk Arabieren, die een enorm grondgebied tot hun beschikking hebben.

Israel would in effect be asserting permanent control over Palestinian territory without granting the Palestinians basic rights like the ability to vote in Israeli elections.

Dit is een linkse aanname die niet door de praktijk bevestigd wordt, integendeel! Arabieren, palestijnen en zelfs anti-Israël bewegingen hebben allemaal zetels in de Knesset! Dit is een onterechte aanname, nee suggestie, van Beauchamp die lijnrecht tegen de gangbare praktijk in Israël in gaat!

Onterechte zwartmakerij, kwaadsprekerij, laster.

Democratie?

De daaropvolgende verwijzing naar “apartheid” moet dan ook in dezelfde context worden gezien! Antisemitische laster!

85% van de palestijnen zou het liefst onder Israëlisch bestuur vallen, dus zouden de annexatie als een bevrijding zien. Nu is het voor Beauchamp, en mij, vanuit onze vrijheid natuurlijk makkelijk schrijven over een bevolkingsgroep, maar de feiten laten wel een ander beeld zien dan Beauchamp probeert weer te geven.

De bevolking in Gaza en in de gebieden die onder palestijns bestuur staan ervaren met name onderdrukking door hun eigen ‘leiders’. Maar ja, dat is in een dergelijke wrede dictatuur natuurlijk lastig om aan de grote klok te hangen. Een paar voorbeelden kunnen echter wel verhelderend werken.

Tegenstanders van hamas werden achter motoren door de straten van Gaza gesleept. Een gebeurtenis die mensen als Beauchamp altijd verzwijgen, maar die wel kenmerkend is voor het politieke klimaat.

Sinds hamas aan de macht is zijn er geen verkiezingen meer geweest, maar over deze anti-democratische, dictatoriale overtreding van elke vorm van democratie hoor je deze mensen ook nooit.

De mensen die de terreurtunnels moesten graven, ja dat gebeurde onder dwang, werden als dank voor hun harde slavenarbeid, dood geschoten zodat zij niet uit de school konden klappen.

Mensen werden gedwongen om als menselijk schild te dienen. De keuze was simpel. Als je er niet gaat staan, dan schieten wij je dood. Omdat wel zeker was dat de IDF niet zou schieten op kinderen en onschuldige burgers, kozen de meeste mensen er voor om als menselijk schild te dienen.

Ook over deze praktijken hoor je mensen als Beauchamp nooit.

Het verdere artikel biedt eigenlijk weinig interessants meer om uitgebreid op in te gaan. Het is een aaneenschakeling van verdraaiingen, onkunde en aannames die weinig met de realiteit te maken hebben.

Tot slot dan nogmaals de link naar het artikel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *