Amerikaanse kerk maakt zich drukker over ‘Game of thrones’ dan vermoordde Christenen

Het hoofd van een waakhond op het gebied van vervolging heeft de Amerikaanse kerk er van beschuldigd om “fluitend over het kerkhof” van vermoorde christenen te lopen en zich drukker te maken over ‘schandalen omtrent de toelating op scholen en ‘Game of thrones’ ‘, dan om degenen die systematisch voor hun geloof worden vermoord

In een opinie-artikel in USA Today, waarschuwt David Curry, president van Open Doors USA, dat de wereldwijde vervolging toeneemt, maar christenen blijven “slapen” ondanks deze verschrikkingen.

In Nigeria werden afgelopen jaar bijvoorbeeld 3731 christenen vermoord, aldus Curry.

Als dergelijk geweld plaats had gevonden in Nashville, Tennessee, in plaats van in Nigeria, dan zou het het avondnieuws beheersen en viral gaan op social media.

Amerikaanse kerken zouden inzamelingsacties voor de families van slachtoffers organiseren en het in hun wekelijkse mededeling noemen

vervolgde hij

maar in dit geval heeft de Amerikaanse kerk het nauwelijks erkent!

Hij wees er op dat in het Midden-Oosten de

ideologie van haat en geweld tegen christenen door terroristische organisaties

zich verspreidt, terwijl in China overheidsbeambten extreme maatregelen nemen om

christelijke kerken onder de duim van de overheid te krijgen.

In India is het geweld tegen christenen sinds 2014 verviervoudigd.

Maar als geweld “daar ergens” plaats vindt, in plaats van in onze eigen achtertuin, is het vaak niet meer dan gewoon een ander verhaaltje, benadrukte Curry

Amerikaanse kerken moeten het beter gaan doen

schreef hij.

Leiderschap

Maar het leiderschap van de Amerikaanse kerk, met haar superpastors en megakerken, wandelt fluitend over het kerkhof. Het beest dat we gecreëerd hebben, wat afhankelijk is van muziek met een snelle beat en positiviteit om donoren aan te trekken om grote budgetten in stand te houden, laat weinig ruimte voor voorgangers om over het lijden van christenen wereldwijd te praten.

De Amerikaanse kerk is, net als het grootste deel van de samenleving, meer bezorgd om schandalen bij de toelating tot scholen en “Games of Thrones”, dan om vervolging.

Verdoofd door entertainment en egocentrisme, zijn ze compleet los geraakt van de ervaring van de wereldwijde kerk. De Amerikaanse kerk eet zichzelf dood, terwijl de wereldwijde kerk wordt vermoord

waarschuwde hij.

Open Doors publiceert elk jaar een top 50 van landen waar christenvervolging het ergst is. Dit jaar waarschuwde de organisatie dat 245.000.000 christenen in deze top 50 zware vervolging tegemoet kunnen zien, wat een toename is ten opzichte van de 215.000.000 van vorig jaar.

Curry zei dat hij hoopt dat Amerikanen het beter zullen gaan doen als het gaat om het zichzelf onderwijzen over en bidden voor vervolgde christenen, het sturen van brieven naar hen die overzees zijn en opkomen voor de rechten en belangen van hun broeders en zusters die het risico lopen op vervolging.

Hij voegde er aan toe dat de vervolgde kerk over de hele wereld ons aanwijzingen geeft hoe christenen kunnen overleven, en in sommige gevallen succesvol zijn, in het gezicht van het gevaar.

Uit deze lessen kunnen wij inspiratie halen om tot geloofsverdieping te komen, waar we profijt van kunnen hebben als de vervolging naar het westen komt

Rijkdom en comfort

Tijdens een recente leidersconferentie beargumenteerde auteur en voorganger Francis Chan dat de overvloed en comfort waar Amerikanen van genieten niet perse “onze schuld” is.

Wat ik bedoel is dat we in dit land leven en dat er nu eenmaal veel comfort in ons leven is

Maar tegelijkertijd waarschuwde hij dat de Schrift waarschuwt tegen “een aantal van deze rijkdommen. Die kunnen je afstompen en je hart kunnen misleiden zodat opeens je schat hier is en je leven hier waardevoller wordt dan het leven wat komt

Er is zeker iets in onze cultuur wat ons verzwakt. Wat kunnen we daar aan doen? Betekent dat dat we het gewoon op kunnen lossen door te zeggen “Wel, ik leef in Amerika. Wij kunnen maar tot een bepaald punt gaan in onze wandel met de Heer omdat we niet vervolgd worden”. Absoluut niet! Maar er zijn dingen die we moeten doen, zelfs al is het maar in ons gebedsleven als de Schrift zegt dat we sober en met zelfbeheersing moeten leven in het belang van onze gebeden

Ondanks dat Amerika veel heeft gedaan om het Evangelie te verspreiden, zei de voorganger uit Californië dat is het moeilijk is als je naar andere landen gaat en heiligen over de hele wereld ontmoet die zoveel voor het Evangelie hebben geleden.

Het motiveert ons en we zouden als hen willen zijn. En niet iedereen heeft het voorrecht om te zien en ervaren wat zij aan pijn hebben en hun intimiteit met Christus te zien.
Zo wil ik soms als ik hier terug kom mensen laten weten wat er mogelijk is en ik geloof echt dat het ook hier mogelijk is.

Maar onze rijkdommen en ons comfort zijn echt een strijd in ons streven om dat te bereiken.

Bron: Christian Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.