NOS plaatst weer anti-Israëlische berichtgeving

Spread the love

Al valt deze reportage per saldo nog wel mee, want ook de palestijnen krijgen wat kritiek. Maar de kern van het verhaal wordt wel gemist…

https://nos.nl/video/2380067-hoe-een-huisuitzetting-in-jeruzalem-tot-nieuwe-confrontaties-leidt

De kern van het verhaal is dat het onrechtvaardig zou zijn dat palestijnen hun huis uit moeten. Er wordt van alles bij gehaald, een vrouw in beeld die in het huis van haar grootvader zou zijn geboren, kortom emo genoeg.

Maar de werkelijke reden van huisuitzetting wordt niet vermeld. Een reactie van Wiert Douglas op facebook:

Weer, zowel RTL als NOS met misleidende berichtgeving over de situatie in Jeruzalem.

“Volgens de rechter moeten de Palestijnen het huis uit om plaats te maken voor Israëlische kolonisten”

Dat is regelrecht gelogen en werd in het nadeel van Israël berichtgeving gedaan.De huizen zijn in 1967 terug gegeven aan de rechtmatige eigenaars, Joden die voor 1948 daar woonden en verdreven zijn door de Transjordaniërs. Tot 1993 hebben de huidige bewoners huur betaald maar sinds de PLO in 1993 op de proppen kwam hielden de Arabieren op met huur betalen. Sindsdien loopt een rechtsstrijd tussen de huiseigenaren en de Arabieren.

Uiteindelijk zijn de Arabieren na 28 jaar (!) uitgeprocedeerd en moeten of de huizen verlaten of de huur en achterstallige huur met rente betalen.De waarheid word wéér verdraaid, verzwegen en er word ronduit gelogen.

Zo krijgt dus de hele wereld een hekel aan Israël.En speciaal op Jeruzalemdag. Groot feest in Jeruzalem lelijk verpest.

Met dank aan Joke Griffioen

De reden is dus achterstallige huur. En niet zo maar achterstallige huur, maar 28 jaar achterstallige huur! Er is geen enkel land ter wereld waar je dat als huurder voor elkaar krijgt!

In Nederland duurt het gemiddeld drie maanden. In Amerika 1 maand. Dus met deze 336 maanden hebben die palestijnen geen enkele reden tot klagen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *