Standbeeld ‘The Giant’

Spread the love

‘The Giant’ is ’s werelds hoogste bewegende standbeeld en de nieuwste attractie die naar verwachting naar Dublin komt.

De high tech, torenhoge voorstelling – die kan veranderen in verschillende beroemde figuren uit de geschiedenis en fictieve superhelden – is geïnspireerd op de kinderroman Gulliver’s Travels van Jonathan Swift.

Het kolossale beeld, dat 35 meter hoog is, kan hoofd en armen bewegen en een matrix van miljoenen programmeerbare LED-pixels wordt gebruikt om het beeld van een persoon te projecteren, zoals beroemde personages als Albert Einstein, Spiderman of Superman. The Giant kan zichzelf niet alleen transformeren in een man of vrouw, het beeld kan ook spreken en zingen.

De makers zijn momenteel in gesprek met makelaars teneinde een geschikte locatie te vinden om de gigantische attractie in Dublin te bouwen en huisvesten. Ontwikkelaar Paddy Dunning is op zoek naar 21 locaties in 21 steden die eind 2021 zo’n beeld hebben.

We zien The Giant als een aanvulling op nieuwe stedelijke herontwikkelingsprojecten, stadions, arena’s, winkelcentra, musea en andere locaties. Het wordt een ontzagwekkende toevoeging aan de steden waar we ons bevinden

aldus Dunning.

Elk beeld zal naar verwachting tussen de 15 en 20 miljoen euro kosten om te ontwikkelen, maar zal jaarlijks goed zijn voor zo’n 12 miljoen aan inkomsten

Bron: Het Zoeklicht 202109


Reactie redactie

De reden om dit artikel op te nemen is omdat er in het boek Openbaring sprake is van een beeld wat spreekt en wat de mensen moeten gaan aanbidden.

Gaat het om dit beeld? Nu nog niet, mogelijk dat dit beeld straks ingezet gaat worden, dat weten we niet. Maar het is in ieder geval wel een stapje richting het beeld uit Openbaring.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *