De wereld op zijn kop

Spread the love

Dat in het einde der tijden alles geschud en de wereld op zijn kop gezet zal gaan worden is al duizenden jaren geleden geprofeteerd. Hier hebben we weer zo’n voorbeeld.

Haar eigen mening kostte Mona Keizer haar baan. Ze werd in no-time door haar partij, het cDA*, afgevoerd naar een “functie elders”. Een eigen mening, kritisch denken, een geïnformeerde stellingname en die uitspreken – al dan niet op eigen titel – wordt niet meer getolereerd.

Een opmerkelijke detail. Het was haar verboden om te spreken over de komende 2G-maatschappij. Daar heeft ze zich keurig aan gehouden. In haar afscheidsbrief heeft ze het namelijk over de G2-maatschappij. De wereld op zijn kop.

RTL Nieuws

Onlangs kwam RTL Nieuws met bovenstaand bericht. Als je er even over nadenkt, dan snap je hoe waanzinnig deze hele gedachte is. Soms is het plaatsen van dezelfde gedachtegang in een andere context heel verhelderend.

Criminelen

Laten we deze gedachtegang eens toepassen op de bestrijding van criminaliteit. Het bestrijden van criminaliteit is ter bescherming van de wetsgetrouwe, hardwerkende, belastingbetalende burger. Dat dat in de praktijk niet zo wil lukken is even wat anders.

Maar als we deze 2G-gedachtegang nou eens op die case toepassen? En waarom niet, als het op één terrein een succes is, waarom dan niet op andere terreinen van het leven toepassen? Dat zie je wel vaker in de politiek.

Dat zou dus betekenen dat we half Nederland vol gaan bouwen met gevangenissen en daar die wetsgetrouwe, hardwerkende, belastingbetalende burger in op gaan sluiten om hem te beschermen tegen de criminelen uit de boze buitenwereld.

En laten we eerlijk zijn, er is veel voor te zeggen, dus wees niet verbaasd als ook deze “maatregel” weer het begin van een glijdende schaal is.

Op de eerste plaats hebben we geen woon-werkverkeer meer. Dat is prima voor het milieubeleid, waarin de mens in zijn algemeenheid toch al is verworden tot persona non grata. Het fileprobleem is in één klap opgelost. Ook het huisvestingsprobleem, want je kunt veel meer mensen per vierkante kilometer huisvesten, en er is dus ook weer voldoende ruimte om nog meer asielzoekers op te vangen. Huizen hebben we opeens ook in overvloed!

In het verlengde van de gedachten van Klaus Schwab en het WEF, “U heeft niets en u bent gelukkig”, past het ook nog eens. De overheid voorziet u van alles waarvan de overheid vindt dat u dat nodig heeft en u neemt daar in alle tevredenheid genoegen mee. Als tegenprestatie produceert u wat de overheid vindt dat u moet produceren.

Prima oplossing toch? Of denkt u nu toch “De wereld op zijn kop?”

Medische apartheid

En toch is dat precies waar de 2G-maatschappij voor staat. Het opsluiten van gezonde mensen, het uitsluiten, buitensluiten, van gezonde mensen. Discriminatie van gezonde mensen. De wereld op zijn kop?

De viroloog erkent dat de gevaccineerden het gevaar vormen en dat zij de verspreiders van het virus zijn. Dat is op zich al een opmerkelijke kentering in het propagandaverhaal van media als RTL Nieuws, maar ja, hoe lang konden ze het nog blijven ontkennen?

80% van de opgenomen patiënten is gevaccineerd

Een ziekenhuis in Turnhout verklaarde zelfs dat alle coronapatiënten van de afgelopen tijd gevaccineerd zijn!

Geschiedenis

Dus wat kies je als oplossing? De veilige groep uitsluiten en opsluiten!

Dit is echt een compleet nieuw denken in onze maatschappij. Alhoewel, we herkennen het natuurlijk wel vanuit onze geschiedenis. Ik ga er niet al te diep op in, maar een paar bekende voorbeelden van dergelijk dom en ondoordacht gedrag zijn de pest en de holocaust.

Tijdens de pest bleek dat Joden opvallend weinig ziek werden. Door de domme massa werden ze daarom met argwaan en later zelfs met haat bekeken. Ze moesten wel iets duisters over zich hebben en mogelijk waren zij zelfs de aanstichters van die hele pest! Tijd voor vervolging! Een heksenjacht ontstond.

En de oplossing was heel simpel. De Joden hielden zich, in tegenstelling tot de massa, aan de reinigingswetten die God in Zijn Woord had gegeven. En dat bleek voldoende bescherming tegen een ziekte als de pest.

Voor de holocaust deed zich een vergelijkbare gedachtegang voor. De Duitse economie liep slecht, maar de Joden merkten daar weinig van. Dat kwam omdat zij slechts een marginaal aandeel in de economie als totaal hadden, maar dat kon niemand verzinnen. Een boze maatschappij had een zondebok nodig en weer waren de Joden het slachtoffer. De wereld op zijn kop, en dit keer zou dat jaren duren!

De gevolgen zijn bekend, maar de vergelijking mag in Nederland al niet eens meer gemaakt worden. Je zou eens wat kunnen leren van de geschiedenis.

Moderne vervolging

En nu zijn dus de ongevaccineerden aan de beurt. De massa kan het in haar gedachtegang natuurlijk nooit fout hebben, dus moeten we een zondebok zoeken die we uit kunnen sluiten. Dat de geschiedenis duidelijk anders leert doet niet ter zake.

Dat begint met de 2G-maatschappij. Ongevaccineerden worden buiten gesloten zodat de geprikten zich even veilig wanen. Maar dan zal blijken dat het virus zich toch blijft verspreiden onder gevaccineerden en dat de dodentallen op gaan lopen. De boostershot heeft geen tot weinig effect. De paniek slaat toe.

Maar erkennen dat mensen zelf een fout hebben gemaakt, zal ook nu niet gebeuren. De haatpropaganda zal zich, onder meer met medewerking van RTL Nieuws, richten op die gehate ongevaccineerde die nergens last van blijkt te hebben. En op dat moment staat de werkelijke vervolging voor de deur.

Net zoals we eerder zagen in de geschiedenis, maar zoals we bijvoorbeeld ook zien bij mensen die succesvol zijn in het leven. Die zijn ook altijd verdacht en staan ook altijd aan vervolging bloot. De massa gaat er bij voorbaat vanuit dat iedereen die serieus geld verdient ook wel een crimineel moet zijn. Een vergelijkbare denkfout, die zich nu zal openbaren richting de ongevaccineerden.

Leugens

Ook nu schuwt RTL Nieuws het verspreiden van leugens niet. Ook zo’n dingetje van de eindtijd.

Het is in Nederland zo geregeld dat we iedereen gelijk willen behandelen. Vandaar die QR-code

De QR-code behandelt mensen helemaal niet gelijk, integendeel. Als mensen gelijk behandelt zouden worden, dan zou ook de gevaccineerde zich moeten laten testen om een “groen vinkje” te krijgen en dat is dus niet zo!

Een gevaccineerde die zich laat testen en die positief test, die houdt zelfs zijn groene vinkje, in de wetenschap dat hij of zij hartstikke besmettelijk is, en diegene kan probleemloos alle horeca en festivals in om massaal anderen te besmetten.

Die QR-code zorgt feitelijk dus juist voor discriminatie, want een ongevaccineerde die positief test, krijgt dus geen QR-code, terwijl hij of zij mogelijk minder besmettelijk is dan de besmette gevaccineerde!

Hoe is het mogelijk dat een land in een jaar tijd van fel voorvechter tegen discriminatie volledig omdraait en verandert in een nog feller voorvechter van discriminatie?

Door dit in stand te houden werkt de overheid dus actief mee aan de mogelijke besmetting van kwetsbare groepen die wel degelijk ernstige gevolgen van een besmetting kunnen ondervinden! In mijn ogen is dat net zo misdadig als wat er tijdens de Kristallnacht gebeurde.

Parallellen

We zien dus inderdaad duidelijke parallellen met het verleden. De goede, veilige groep wordt apart gezet, opgesloten, uitgesloten, buiten gesloten, gediscrimineerd, ten bate van de massa die aan de verkeerde kant van de geschiedenis staat! De wereld stond wel vaker op zijn kop.

Laten we hopen dat dit keer mensen wel sneller zijn met leren, maar als ik om me heen zie wat er gebeurt, ook binnen het “christelijke wereldje”, dan hou ik mijn hart vast en sla mijn ogen op naar de hoogte!


* De schrijfwijze cDA is bewust gekozen om aan te geven dat het christelijk gehalte van de partij nihil is geworden.

Eén antwoord op “De wereld op zijn kop”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *