Trouw liegt

Spread the love

Dat de media dezer dagen niet overloopt van betrouwbaarheid is voorzichtig uitgedrukt. Ook Trouw liegt er lustig op los.

De kop in Trouw:

Uitvaartorganisatie Dela plaatst koelunits om vele coronadoden te kunnen bewaren

Het artikel:

Door corona overlijden er meer mensen dan normaal. Uitvaartorganisatie Dela is daarom opnieuw begonnen met het plaatsen van koelunits om lichamen te kunnen bewaren.

Nu het aantal coronabesmettingen piekt, neemt ook het aantal sterfgevallen toe. De toename van lichamen van overledenen is zo groot dat uitvaartorganisatie Dela weer extra units is gaan plaatsen om de lichamen te koelen tot de begrafenis of crematie .

“Gemiddeld zijn er nu honderd uitvaarten per dag, dat is zo’n 20 procent meer dan normaal”, legt woordvoerder Ria Luichies van Dela uit.

DELA

Dus gaan we eens kijken wat Dela er zelf van zegt, en dan krijgen we toch weer een ander beeld voorgeschoteld…

Ondanks de drukte kunnen uitvaarten gewoon door

De hogere sterfte kent in ieder geval twee duidelijk aanwijsbare redenen: sterfte door corona en als gevolg van de jaarlijkse griepepidemie. Andere oorzaken of een verhouding tussen deze twee is niet te geven

Dus, in tegenstelling tot wat Trouw beweert, ligt het niet alleen aan corona, maar ook aan de jaarlijkse griepepidemie, aldus Dela.

En het drama van de koelcellen? De site van Dela zegt er niets over, maar wel dit:

Ondanks de drukte, kunnen uitvaarten nog op de gebruikelijke manier doorgaan. Alle maximale (wettelijke) termijnen zijn haalbaar. Een voorbeeld van zo’n wettelijke termijn is de verplichting om uiterlijk zes werkdagen na overlijden de uitvaart te laten plaatsvinden.

Dus Trouw probeert er weer een drama van te maken, maar het valt in de praktijk allemaal wel weer mee…

De media hebben een enorme verantwoordelijkheid, maar zij laten die massaal liggen…

De verantwoordelijkheid van de media

Column

Dat de media de laatste tijd geregeld door de journalistieke ondergrens” zakt wordt steeds weer duidelijk. In deze column worden een aantal voorbeelden genoemd, waaronder de vermeende plasseks van Trump in een Russisch hotel door de NOS, Hugo de Jonge’s “Dansen met Janssen” en de ongeoorloofde reclame die Pfizer directeur Marc Kaptein maakte bij de NOS en RTL voor een pil die nog niet eens was goedgekeurd.

Bronnen: Trouw
Dela

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *