Joodse bevolking Judea & Samaria groeit

Spread the love

Uit recent onderzoek blijkt dat er inmiddels meer dan 500.000 Joden wonen in Judea & Samaria.

Dat aantal is bijzonder inspirerend als we kijken naar de geschiedenis van de regio. Na de uitzetting van Joden uit deze regio’s in 1948, werd hen pas na de Zesdaagse oorlog in 1967 toegestaan om weer naar deze regio’s terug te keren.

Het rapport noemt meerdere cijfers en trends. Het aantal Joodse inwoners was in 2018 ca. 15% kleiner dan nu. Op basis van de huidige ontwikkelingen zal het aantal inwoners in 2047 de grens van 1.000.000 bereiken.

Eén van de organisaties van wie veel leveranciers en medewerkers onderdeel van deze statistieken uitmaken, is Lev Haolam. Zij werken er aan mee om de Joodse terugkeer naar het historische thuisland een realiteit te maken.

Maar ook de Nederlandse organisatie Christenen voor Israël is al jaren actief in het ondersteunen van Joodse gezinnen die Aliyah willen maken. Momenteel hebben zij uiteraard bijzondere aandacht voor de Joden in Oekraïne en Rusland.

Gisteren plaatste ik al een artikel dat de Israëlische overheid nu de terugkeer van hele gemeenschappen in één keer wil gaan realiseren. Zo zien we hoe de profetieën over de terugkeer van de Joden naar hun thuisland in een stroomversnelling kunnen komen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *