Aliyah voor hele gemeenschappen!

Spread the love

Aliyah is een Hebreeuws woord met twee betekenissen. Het betekent letterlijk “opgaan”, maar het is ook het woord voor Joodse immigratie naar het Heilige Land. Het idee is dat Joden die terugkeren naar het land van hun voorouders het doorgroeien naar een hoger level van heiligheid laten zien.

Traditioneel gezien wordt “aliyah gemaakt” door individuen of gezinnen. Sommigen worden gedreven door religieuze idealen, anderen vluchten voor vervolging. Iedereen heeft zijn eigen reden om naar Israël te verhuizen.

Nu komt een nieuw fenomeen in zicht: aliyah maken voor hele gemeenschappen. De Israëlische overheid maakt middelen vrij om om het aliyah maken van hele gemeenschappen met vele families, te promoten en hen daarbij te helpen.

Dit ambitieuze project geeft de doorgaande vastberadenheid van Israël aan om zoveel mogelijk mensen thuis te brengen.’

De bron van dit artikel is een Joodse bron. Wat men blijkbaar niet beseft, is dat deze emigratie al jaren een vervulling van de Bijbelse profetie is. Ruim de helft van de Joden woont inmiddels in Israël, en met dit project voor de deur, zou dat weleens in een enorme stroomversnelling kunnen komen, waarmee deze profetie voor de eindtijd volledig vervuld gaat worden!

Bron: Lev Aolam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *