Levert Nederland rijdende doodskisten aan Oekraïne?

Spread the love

Minister van Defensie, Kajsa Ollongren, twitterde de levering van opgeknapte M-113’s. Experts en ervaringsdeskundigen zijn kritisch en noemen het “rijdende doodskisten”

Het twitterbericht:

Facebook

Op facebook kwamen wat reacties los, onder meer van ervaringsdeskundigen die zelf met deze voertuigen hebben gewerkt.

‘Oorlogsmisdadiger’ Ollongren onder vuur vanwege levering ‘rijdende doodskisten’

We leveren binnenkort opgeknapte M113-voertuigen aan Oekraïne, kondigt demissionair defensieminister Ollongren (D66) vol trots aan op social media.

Dit gepantserde rupsvoertuig helpt onder meer bij veilig transport van militairen. Zo ondersteunen we de infanterie ter plaatse, licht Ollongren toe.

Volgens de New York Times heeft Oekraïne aan het begin van het tegenoffensief tegen Rusland al meer dan 20 procent van zijn wapens en pantservoertuigen verloren.

Volgens het artikel, wat de New York Times op 15 juli 2023 publiceerde, last Oekraïne een pauze in om haar strategie te overdenken, nadat zij 20% van hun wapens en wapenuitrusting verloor.

Ollongren

De tweet van Ollongren is van 5 dagen later en daarin claimt zij dat dit voertuig zou zorgen voor “veilig transport van militairen”.

De eerste reactie (op dit moment) zou volgens de media “opzienbarend” moeten zijn. Een vrouw reageert:

Vrouwen aan de top 🙈

Ervaringsdeskundigen

Wat verder volgen wat reacties van een ervaringsdeskundige. Daaruit is onder meer te herleiden valt dat deze voertuigen nog uit het begin van de Vietnam tijd stammen. Hij is verbaasd dat we die blijkbaar nog steeds hebben.

De soldaten zaten liever bovenop de M113 omdat ze binnenin geen schijn van kans hadden als hij op een mijn reed. Ze beschermden zich met zandzakken tegen vijandelijk vuur.

Er klinkt het vermoeden dat opknappen en weggeven goedkoper was dan zelf demonteren of vernietigen.

Als de stelling klopt dat deze M113’s het equivalent van rijdende doodskisten zijn, dan is duidelijk dat een mensenleven tegenwoordig geen enkele waarde meer vertegenwoordigt.

Bron: Facebook

Eén antwoord op “Levert Nederland rijdende doodskisten aan Oekraïne?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *