Iron Beam

Spread the love

Omdat altijd al duidelijk was dat de Iron Dome geen 100% bescherming bood en het een peperduur systeem is omdat elke keer dure raketten moeten worden ingezet, was Israël al langer bezig met de ontwikkeling van de “Iron Beam”

De Iron Beam is een vergelijkbaar systeem, maar werkt met een laserstraal. Dat heeft grote voordelen.

Op de eerste plaats hoeven er geen dure raketten meer te worden gekocht. Bij een eventuele misser kan heel snel een tweede schot gedaan worden, waardoor de “pakkans” alleen maar groter wordt.

Ook hoeft een Iron Beam niet bevoorraadt te worden. Er zijn immers geen raketten, hij heeft alleen stroom nodig en dan kan natuurlijk gewoon ter plaatse opgewekt worden.

De Iron Beam in actie

De Iron Beam werd in 2014 in Singapore gepresenteerd, maar dit is de eerste keer dat hij ook daadwerkelijk in een oorlogssituatie ingezet wordt.

Behalve raketten kan hij ook mortiergranaten, anti-tank raketten en drones.

Israël was altijd al bang dat ze bij een conflict een tekort zouden krijgen aan raketten voor het Iron Dome systeem. Daarnaast is de Iron Beam ook nogal kosteneffectief.

Kosten

Het kost terroristische organisaties slechts een paar honderd dollar om een raket vanuit Gaza naar Israël te schieten. Daarentegen kost een raket van de Iron Dome tienduizenden dollars.

Eén schot van de Iron Beam is berekend op 3,50 dollar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *