Titels…

Spread the love

Titels, je struikelt er over. Als ik weleens advertenties uit bepaalde kringen voorbij zie komen, dan valt me steeds weer op hoe er met titels gesmeten wordt…

Profeet

Denk na voor je jezelf “profeet” noemt. Besef je wel dat de profeet Jesaja in tweeën werd gezaagd voor het Evangelie?

Profeten staat tegenwoordig “hoog in aanzien”. In de Bijbel werden zij verguisd, verstoten, vermoord. Wat een tegenstelling!

Apostel

Denk na voor je jezelf “apostel” noemt. Besef je wel dat de apostel Johannes in een vat met kokende olie werd gegooid voor hetzelfde Evangelie waarvoor de apostel Petrus ondersteboven werd gekruisigd? Op één na, stierven alle apostelen een marteldood!

Meer dan eens werden zij gevangen genomen, moesten zij zich verantwoorden voor (kerkelijke) autoriteiten. Ze leefden eenzame levens ten dienste van God.

Zij stierven zonder een grote kerk te bouwen, maar ze wonnen zielen voor Jezus!

Tegenwoordig

Vandaag de dag zijn er velen die zichzelf verheffen met titels als “apostel”, “profeet”, “bisschop” zonder de waarde van die titel te kennen of te beseffen. En zonder dat duidelijk is waar de autoriteit vandaan komt om die titels überhaupt te mogen voeren.

Niemand wil nog sterven voor het Evangelie. Ik vraag me steeds weer af of deze mensen echt wel dienaren van God zijn, of van zichzelf?

Denk nooit dat jouw roeping een manier is om veel geld te verdienen. Herinner je dat jouw roeping voor God het winnen van zielen is, niet alleen veel geld verdienen en luxe vergaren zoals zovelen dat tegenwoordig doen!

Farizeeërs

“Ze dragen de beste kleren, eten het beste voedsel en zitten in de beste stoelen. Schoon en schitterend van buiten, maar van binnen dorre doodsbeenderen. Je zult het kennen aan hun daden.”

Dat was de reactie van iemand op het eerste deel. En het is niet zo? Ze wonen in miljoenen villa’s. Rijden de duurste auto’s. Komen soms zelfs met politie escorte aan bij de “kerk”. Plannen evenementencentra van miljoenen.

Kortom, allemaal uiterlijke schijn. Wat een tegenstelling met het leven van de apostelen en profeten uit de Bijbel. Wat een overeenkomst met het gedrag van de Farizeeërs waar Jezus meerdere keren zo scherp voor waarschuwde!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *