Meer Joden naar Israël om antisemitisme

Spread the love

De afgelopen vijf jaren emigreren jaarlijks meer dan 60 Joden naar Israël, terwijl dat in dezelfde periode daarvoor jaarlijks er nog geen 50 waren. Het CIDI (Centrum Informatie en Documentatie Israël) zoekt de verklaring in het toenemende antisemitisme. Circa 40% van de Joden die naar Israël vertrekken zijn orthodoxe Joden.

Zoals uit de media blijkt, en wat wordt bevestigt door het CIDI en de reacties van de politiek, is het groeiend antisemitisme voor Joden in Nederland een steeds groter probleem aan het worden. Vooral orthodoxe Joden worden op straat vaak beledigd en zelfs bespuugd, met name door Marokkaanse jongeren. We moeten dus concluderen dat het ‘samenbindende’ beleid van Job Cohen (PvdA) allesbehalve de door hem geclaimde vruchten afwerpt, integendeel.

Het CIDI kwam met de cijfers naar buiten naar aanleiding van de uitlatingen van Frits Bolkestein (VVD) waarin hij stelde dat orthodoxe Joden in Nederland geen toekomst meer hebben. Tevens adviseerde hij hen om te emigreren naar Israël of de VS. Ook hij legde duidelijk de link tussen het antisemitisme en het groeiend aantal antisemitische Marokkaanse jongeren in Nederland.

In Nederland wonen circa 50.000 Joden, waarvan circa 1500 orthodox zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *