De vreemde vrienden van Sabeel

Spread the love

Demonsteren met neo-nazi’s, de dubieuze reputatie van Abou ‘Eénarm’ Rached, als vertegenwoordiger van Hamas in Nederland, de Hezbollah contacten van de Internationale Socialisten. Dat kan het clubje christenen rond de Vrienden van Sabeel allemaal niets schelen. De haat tegen Israel verenigt blijkbaar de schijnbaar onoverbrugbare kloven tussen deze mensen met zo tegengestelde belangen.

Zowel moslims, christenen, Joden als extreem-linkse groepen hebben zich verenigd in het initiatief Nederland-Gaza en laten in het voorjaar een Boot naar Gaza varen. Om hulp te brengen aan de zo naar vrijheid, medicijnen en kinderspeelgoed snakkende Gazanen.

Aanvankelijk was er alleen een gironummer van de Stichting ISRAA geopend, ten einde het benodige geld voor de boot in te zamelen. Daarmee stonden de initiatiefnemers echter zwak naar buiten toe. Met een beetje googlen kan je er achter komen dat de AIVD de voorloper van de Stichting ISRAA (Stichting Al Aqza) op de vingers heeft getikt in verband met het inzamelen van geld voor verboden terreurorganisaties. Bij de Kamer van Koophandel staat genoteerd dat er bezwaar is gemaakt tegen de heer Rustom als bestuurslid van de stichting. Ga er maar van uit dat er dan wat aan de hand is. “Tegen het door de Kamer van Koophandel Rotterdam op 23 juli 2009 genomen besluit, m.b.t. de uittreding van N. Rustom m.i.v. 23-03-2009, is beroep ingesteld bij het College van Beroep voor het bedrijfsleven.”

Zoals we al eerder schreven, is Maria van Domburg, de van oorsprong Nederlandse schoonmoeder van de veroordeelde Hofstadgroep terrorist Samir Azzouz, lid van het bestuur van ISRAA geweest. Ik kan me voorstellen dat de keurige nette Christenen van Sabeel, EAJG en andere ondersteuners van deze boot, hier niet op zitten te wachten.

Dat zet dus geen zoden aan de dijk. Er moest een ander gironummer komen. Daarom is in januari 2011 te Gouda een Stichting Nederland Gaza opgericht en binnenkort, als de ING toestemming heeft gegeven, zal er een eigen gironummer ingericht worden. In het bestuur van de nieuwe stichting Nederland Gaza zitten alleen Nederlanders, zodat de vervelende link naar de moslimbroeders van de FION en terroristen van ISRAA niet meer bestaat. De nette Gereformeerde Vrienden van Sabeel zoals de dominee van Ameide,Johannes van den Berg, kunnen onbekommerd geld storten dus.

Wie schetst onze verbazing en dat van vele andere huisvrouwen, als we eens even gaan kijken wat er zoal voor mensen van onbesproken gedrag als bestuurslid van de stichting Nederland Gaza staan opgevoerd. Uittreksel bij de Kamer van Koophandel opgevraagd en wat dacht je?

Hebben ze Rob Groenhuijzen als bestuurslid van de Stichting Nederland-Gaza benoemd. Rob Groenhuijzen was in de vroege jaren zeventig lid van de Rode Jeugd en verstopte in zijn garage in Capelle een hoeveel wapens die in de Nederlandse geschiedenis van het gewapende verzet ongekend is. Ik bedoel maar. Je moet geen oude koeien uit de sloot halen, maar zo kom je nooit van je terreur-reputatie af.

Bron: Keesje Maduraatje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *