Toch raketaanvallen Hamas ondanks staakt het vuren

Spread the love

We kregen de melding al uit diverse buitenlandse media, maar van Nederlandse zijde was het opvallend stil. Het blijkt echter wel degelijk zo te zijn dat er vandaag ondanks het onofficiële staakt het vuren, weer raketaanvallen op het zuiden van Israël zijn uitgevoerd door Palestijnse militanten.

De aanvallen vanuit Gaza zijn al jarenlang een aanhoudend probleem voor vrede in de regio. Donderdag verhevigden de aanvallen echter zodanig dat volgens diverse media de gewelddadigheden toen pas begonnen. Donderdag werden aanvallen uitgevoerd op Israëlieten niet ver van de grens tussen Israël en Egypte. Hierbij kwamen diverse Israëlische burgers, waaronder weer kinderen en baby’s, om het leven. Door de aanvallen van donderdag liet Hamas duidelijker dan ooit weten het eerdere staakt het vuren niet langer te respecteren. Ondanks dit eerdere staakt het vuren, zijn de aanvallen vanuit de Gazastrook altijd wel doorgegaan.

En ook dit keer laat Hamas dus gelijk merken hun eigen woorden niet serieus te nemen omdat de aanvallen toch doorgaan. Anderzijds blijkt dat Hamas weinig weet te doen aan de handhaving van hun eigen regeringsbeleid. Ze zijn niet in staat hun eigen bevolking te laten luisteren, zoals een serieuze regering dat wel kan.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *