Gaudi’s Sagrada Familia kan binnen 15 tot 17 jaar afgebouwd zijn

Spread the love

Volgens de voorzitter van de Patronato del Templo Sagrada Familia, kan de kerk binnen 15 tot 17 jaar afgebouwd zijn. Joan Rigol meldde dit bij zijn vertrek van zijn functie als voorzitter van de vereniging die debouw van Gaudí’s meesterwerk in de gaten houd. Buiten het feit dat de bouwwerkzaamheden de laatste jaren steeds sneller gaan, heeft de kerk tevens een budget van zo’n 30 miljoen euro om de kosten te kunnen betalen. Dit geld is bijna geheel afkomstig van giften en entreegelden om de kerk te kunnen bezoeken.

Over zeven jaar zal men de Torre central van 170 meter hoog af kunnen hebben en dan zal de kerk nagenoeg af zijn gebouwd. De vertrekkende voorzitter meent dat de kosten van de bouw tot zo’n 21,5 miljoen euro zullen lopen waar nog andere kosten bijkomen waarna men rond de 30 miljoen komt te zitten. In de zomer van 2010 werd de eerste kerkmis gehouden in de Sagrada Familia door niemand minder dan de Paus zelf.

Joan Rigol maakte bij zijn afscheid tevens bekend dat het vanaf nu ook mogelijk zal zijn om entreekaarten om de Sagrada Familia te bezoeken tevens te koop zullen zijn via internet. Dit om lange wachtrijen bij de kassa’s te voorkomen. Dit kan via deze website en via Servicaixa.

Bron: MASA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *