Israël is het beste dat de islamitische wereld ooit is overkomen

Spread the love

Critici menen dat Israël de vijandige houding van onder andere Turkije en Egypte aan zichzelf te wijten heeft. Ze vergeten dat het vernietigen van Israël een universeel islamistisch streven is, schrijft Timon Dias.

‘Het zijn barre tijden voor de Israëlische regering’ , stelt correspondent Rolf Bos op dinsdag 13 september in de Volkskrant. Bos stelt zich terecht de vraag: ‘Welke duistere krachten stuurden vrijdag tienduizenden Egyptenaren naar de Israëlische ambassade?’ Het antwoord op deze vraag raakt de essentie van alle spanningen tussen Israël en de rest van de regio, maar Bos laat de vraag onbeantwoord.

De Arabische lente is schitterend ja, voor islamisten

 

Lees het hele artikel hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *