VPRO vliegt uit de bocht & het Filmfonds vliegt mee

Spread the love

Persbericht:

Opnieuw veel overheidsgeld gebruikt voor Israël bashen

De Nederlandse regering heeft besloten dat zij af wil van het onredelijke ‘Israël bashing’.

Minister Rosenthal van Buitenlandse Zaken heeft verklaard dat de Nederlandse regering dit voortdurend negatief bejegenen van de Joodse staat zoveel mogelijk wil bestrijden.

Organisaties die dergelijk beleid promoten krijgen in de toekomst geen subsidie meer.

Desondanks gaat het ‘Israel bashen’ met publiek geld gewoon door. Op 17 juli j.l. vertoonde de VPRO de ‘documentaire’ Homeland, in de documentairereeks Holland Doc.

De ‘documentaire’ bestond uit vele pertinente onwaarheden en bevat vele op Israel gerichte haatzaaiende teksten. De belangrijkste op een rij:

1. Gefantaseerde wandaden

In de ‘documentaire’ beweert regisseur George Sluizer dat hij heeft gezien dat Ariel Sharon in Libanon twee Palestijnse kleuters doodschoot. Dat is overduidelijk gelogen. Het zou gebeurd zijn in november 1982, toen Ariel Sharon helemaal niet in Libanon was. George Sluizer komt hier opeens na dertig jaar mee. Er heeft zich in die dertig jaar geen enkele andere getuige gemeld. Bovendien is het Israëlische ministers verboden om wapens te dragen.

George Sluizer beweert dat hij destijds aangifte heeft gedaan bij zowel het internationaal Gerechtshof als het Europese Hof. Maar bij navraag blijkt dat dit is gelogen. George Sluizer heeft trouwens zelf toegegeven dat hij waarheid en fictie niet meer goed kan scheiden. In de IDFA talkshow van 22 november 2010 verhaalde hij over de gevolgen van zijn geklapte aorta:

Door de operatie heb ik beschadigingen in mijn brein opgelopen. Praten gaat goed maar er zijn zwarte gaten. Het bewustzijn raakt vermengd met het onderbewuste, waardoor de zaken voor mij nogal surreëel worden.

2. Joden worden karikaturaal neergezet

De weinige Joden die in de film voorkomen, worden weggezet of zo in beeld gebracht (via montage) als zijnde religieuze fanatici en/of simpelweg ronduit fascistisch. Zo worden Joden in beeld gebracht met hakenkruizen.

3. Hitler heeft zijn werk onvoldoende uitgevoerd.

In de uitzending wenst de regisseur George Sluizer dat Ariel Sharon in Auschwitz vergast zou zijn.

4. Afschuwelijke maar vervalste uitspraken

Enkele voorbeelden van ‘citaten’ in de ‘documentaire’:

Ben Goerion:

Ik ben bereid om zo veel Palestijnen te vermoorden als nodig is.

Ariel Sharon:

Ik beloof u dat ik elk Palestijns kind dat geboren wordt, zal verbranden.

Deze en vele soortgelijke opgevoerde ‘uitspraken’ in de uitzending van Israëlische leiders zijn reeds lang geleden ontmaskerd als antisemitische vervalsingen.

Bovenstaande ‘documentaire’ werd geproduceerd met behulp van 100.000 euro uit het Nederlands Filmfonds, dat gefinancierd wordt met Nederlandse overheidsgeld. Bovenstaande ‘film’ is dus betaald met belastinggeld.

En is uitgezonden door een publieke omroep, die dus mede gefinancierd wordt met belastinggeld: de VPRO. Die realiseerde zich overigens dat er deze ‘documentaire’ niet in de haak was. De VPRO schreef aan een klager:

De documentaire Homeland is aanzienlijk persoonlijker geworden en met meer verontwaardiging gemaakt dan ons uitgangspunt was. Dit was een dilemma en omdat we als vrijdenkende omroep geen censuur willen uitoefenen en dit auteurslot met name bedoeld is om de visie van de maker te laten zien, hebben we de uitzending door laten gaan.

Dus terwijl de VPRO heel goed wist dat de kwaliteit niet deugde heeft de VPRO dit antisemitische, haatzaaiende wanproduct toch uitgezonden, onder de noemer ‘documentaire’.

Het ‘Israël bashen’ met overheidssubsidie gaat nog steeds door. Waar blijven de consequenties door de Nederlandse overheid voor de subsidies aan het Nederlands Filmfonds en de VPRO?

Bron: Likoed Nederland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *