Top 10 van rare feiten over Kim Jong Il

Spread the love

De Noord-Koreaanse dictator Kim Jong-Il is een meester in het voeren van propaganda en sociale manipulatie, maar lijdt ook aan onzekerheid, waanbeelden en zware dwangneurose.
Hier zijn 10 “feiten” over Kim Jong-Il zoals deze door de media vermeld zijn. Het woord feiten staat tussen aanhalingstekens omdat de eerste 5 van de lijst voorbeelden van propaganda zijn die door Kim Jong-Il worden gebruikt om de bevolking te hersenspoelen om zijn bijna-god-status te houden. De laatste 5 zijn echte feiten.

10. Bovennatuurlijk

Het “feit”: Hij is op bovennatuurlijke wijze geboren

Volgens Noord-Koreaanse geschiedenisliteratuur, is Kim Jong-Il geboren in een hut op een geheime basis op de heiligste berg van Korea, Paekdu. Op het moment van zijn geboorte verscheen er een heldere ster aan de hemel en veranderden de seizoenen spontaan van winter naar lente, en verschenen er regenbogen.

Dit in tegenstelling tot de minder interessante westerse verslagen van zijn geboorte, die aangeven dat de dictator in een guerillakamp in Rusland is geboren, terwijl zijn vader op de vlucht was voor de Japanners.


9. Modieuze trendsetter

Het “feit”: Hij is een trendsetter op modegebied

Volgens de Noord-Koreaanse krant Rodong Sunmum is de iconische kledingstijl van Kim Jong-Il een wereldwijd fenomeen geworden. De inspirerende uitstraling van zijn tot boven dichtgeritste khaki tunieken met bijbehorende broeken hebben zijn wereldwijd verspreid, een duidelijk statement van zijn uitzonderlijke persoonlijkheid en invloed.

De krant noemde de populariteit van de 10 centimeter hoge platformschoenen van Kim Jong-Il niet, maar deze zijn duidelijk een hit onder Hollywood-vrouwen.


8. Geliefd over de hele wereld

Het “feit”: De hele wereld houdt van hem

Volgens de door de staat gecontroleerde media is Kim Jong-Il het belangrijkste staatshoofd van de huidige wereld en over de hele wereld vieren mensen zijn verjaardag met films en festivals.

In werkelijkheid zijn de meeste landen verwart door zijn wisselende buitenlandse beleid over belangrijke zaken als het nucleaire programma van Noord-Korea.


7. Ratburgers

Het “feit”: Hij heeft de hamburgers uitgevonden

Omdat in dit kleine communistische landje alle Amerikaanse invloeden sinds lange tijd worden geweerd, had Kim Jong-Il geen andere keuze dan het verzinnen van niet-Westers eten door hemzelf. De Noord-Koreaanse krant, Minju Joson, schreef dat Kim Jong-Il een nieuwe sandwich had uitgevonden, genaamd “dubbel brood met vlees” in een poging om “kwaliteits”voedsel te leveren aan universiteitsstudenten. Daarna heeft hij een fabriek laten bouwen die grote hoeveelheden hamburgers produceert om zijn studenten en leraren te voeden, ondanks het feit dat het overgrote deel van zijn burgers dagelijks vechten tegen de hongersnood.


6. Golfvictorie

Het “feit”: Hij is de beste golfer uit de geschiedenis

Volgens geluiden in de media van Pyongyang scoorde Kim Jong-Il 38 onder par op een officiële 18-holes golfbaan, waaronder 5 hole-in-ones! Die score is 25 slagen beter dan de beste serie uit de geschiedenis, en is nog verbazingwekkender door het “feit” dat het de eerste keer was dat hij golfde. Er wordt gezegd dat Kim Jong-Il regelmatig 3 tot 4 hole-in-ones scoort, en – een geluk voor de PGA – daarna gestopt is met golfen.


En nu de echte feiten


5. Verslaving

Het feit: Als hij verslaafd raakt aan een drug, raakt iedereen het

Volgens een boek, geschreven door een van de voormalig stafleden van Kim Jong-Il, was hij ooit gewond door de val van een paard wat uitgleed op de gladde rotsen. Hij was bang dat hij verslaafd zou raken aan de pijnstillers die zijn artsen hem voor hadden geschreven, dus liet hij de leden van zijn administratieve staf dagelijks dezelfde dosis pijnstillers inspuiten die hij zelf moest nemen. Dat deed hij zodat hij niet de enige zou zijn die aan de drug verslaafd zou worden.


4. Films

Het feit: Hij kidnapte ooit een belangrijke director om een kopie van Godzilla voor hem te maken

Shin Sang-ok, een Zuid-Koreaanse filmmaker, werd door Kim Jong-Il gekidnapt, in de gevangenis gezet, en uiteindelijk gedwongen om een film getiteld Pulgasari, te maken wat niets anders was dan een communistische propaganda-versie van Godzilla. Nadat Shin en vrouw er in slaagden om aan Noord-Korea te ontsnappen terwijl zij filmlocaties zochten in Oostenrijk, legde Kim Jong-Il Pulgasari op de plank en alle andere werken van Shin. Daarna heeft Kim Jong-Il zijn ministerie van cultuur en zijn communistische filmmakers specifiek opdracht gegeven om meer tekenfilms te maken.


3. Vergelijking met Hitler

Het feit: Hij liet gehandicapten en kleine mensen uit zijn hoofdstad deporteren

Bij de voorbereiding van het Wereldfestival voor Jongeren en Studenten in 1989, liet Kim Jong-Il gehandicapte inwoners uit Pyongyang verwijderen. De overheid verspreidde ook pamfletten over een wonderdrug die lengte van kleine mensen zou vergroten. Degenen die reageerden werden met de gehandicapten naar verschillende onbewoonde eilanden gedeporteerd in een poging om de volgende generatie te vrijwaren voor hun vermeend minderwaardige genen.


2. Alcoholische grootverbruiker

Het feit: Hij is de grootste koper van Hennessy geweest

Een paar jaar lang, in vroege jaren ’90 werd door Hennessy bevestigd dat Kim Jong-Il hun grootste klant was, die tussen $600.000,- en $850.000,- per jaar aan de likeur besteedde. Een deel daarvan ging op aan de Paradis cognac, die meer dan $700,- per fles kan kosten.

Ter vergelijk: De gemiddelde Koreaan verdient ongeveer $1.000,- per jaar.


1. Droomstad

Het feit: Hij houdt een stad in stand die alleen gebouwd is om naar te kijken

Kijong-Dong is een propaganda-stad die in de jaren ’50 door de vader van Kim Jong-Il vlakbij de grens met Zuid-Korea werd gebouwd om de superieuriteit van Noord-Korea aan het zuiden te laten zien en om mensen over te halen over te lopen. Er zijn geen echte inwoners, maar er is veel moeite gestoken om het op een echte functionerende stad te laten lijken, inclusief verlichting op voorgeprogrammeerde timers, en straatvegers om een illusie van activiteit te realiseren.

Het gebruik van moderne telescopen heeft aan het licht gebracht dat de gebouwen geen glas hebben en dat sommige gebouwen niet meer zijn dan lege betonnen omhulsels waar zelfs geen interieur in zit.

De stad is ook trotse bezitter van de grootste vlaggenmast ter wereld, compleet met een 150 kilo zware Noord-Koreaanse vlag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *