Imam die huwelijk met 9-jarig meisje goedkeurt, spreekt op congres van Fawaz

Spread the love

Nadat we gistermorgen het bericht schreven over de verkrachtingsgolf die Oslo teistert, kregen we dezelfde avond via twitter, uitgerekend van Ahmed Marcouch de volgende tweet door:

Verwerpelijk opvatting. Geen visum geven voor Nl. Onbegrijpelijk dat moslims070 assunnahmoskee zo een man uitnodigen carelbrendel.nl/2011/12/04/agi
Bron: twitter

De link komt uit bij dit artikel:

Imam die huwelijk met 9-jarig meisje goedkeurt, spreekt op congres van Fawaz

De nieuwbouw van de Haagse As-Soennah-moskee is klaar. Eind deze maand vindt tijdens de kerstvakantie de plechtige inhuldiging plaats. Aanleiding voor sjeik Fawaz Jneid om zijn volgelingen uit te nodigen voor een Arabischtalige conferentie. ‘De moslim tussen standvastigheid en verleiding’ is het thema van de vijfdaagse bijeenkomst. In zijn uitnodiging schrijft de salafistische imam: “De focus ligt vooral op opvoeding en reiniging van de zielen, zodat de moslims tot een voorbeeld voor iedereen verworden (sic).” Als eerste op de sprekerslijst staat echter een islamgeleerde, die juist als voorbeeld kan dienen voor de donkerste kant van de islam. Het gaat om de Marokkaanse salafist Mohamed al-Maghraoui. Hij zorgde in zijn eigen land voor een groot schandaal door op zijn website een fatwa te plaatsen, waarin hij zijn goedkeuring gaf aan het huwelijk met een 9-jarig meisje.

Met deze uitspraak haalde de imam in september 2008 voor het eerst de internationale media. De Marokkaanse hoge raad van ulema’s veroordeelde de fatwa unaniem, zo meldde NRC Handelsblad (28 september 2008) op gezag van persbureau AFP. De islamitische rechtsgeleerden noemden Al-Maghraoui een ‘agigator’ en ‘misleider’. De raad herinnerde er aan dat de huwelijksgerechtigde leeftijd in Marokko voor meisjes door het parlement op 18 jaar was bepaald na raadpleging van de geestelijkheid. De aanklager in Rabat stelde volgens dit bericht een onderzoek in naar Al-Maghraoui en zijn fatwa.

De Marokkaanse overheid greep in na klachten van advocaten en rumoer in de media. Het hoofdkwartier van de salafistische imam werd gesloten. Zijn website werd uit de lucht gehaald. Daarnaast moest hij zijn netwerk van tientallen Koranscholen sluiten. De advocaat Mourad el-Bekkori diende een aanklacht tegen de imam in wegens het ‘aanprijzen van pedofilie en verkrachting’. Al-Maghraoui verweerde zich als volgt: “Ik ben een officieel theoloog. Ik verzin dit niet. Het is de profeet die het vóór mij gezegd heeft.” (Nederlands Dagblad, 30 september 2008)

NRC Handelsblad kwam via regiocorrespondent Steven Adolf op 5 november 2008 met meer details. Al-Magharoui had het huwelijk met meisjes van 9-jarige goedgekeurd ‘omdat ze vaak een beter (seksueel) resultaat opleveren dan met een 20-jarige’. Zijn wahabitisch-salafistische website werd volgens dit verslag gefinancierd vanuit Saoedi-Arabië. De fatwa was voor koningin Mohamed VI, tevens ‘aanvoerder der gelovigen’ in Marokko, mede aanleiding om strenger op te treden tegen de verspreiders van de Saoedische versie van de islam.

Dit voorjaar kwamen er tegenstrijdige berichten over de imam. De Nederlands-Marokkaanse website Bladna meldde in april 2011 dat Al-Maghraoui zijn fatwa had herhaald tijdens een bijeenkomst in Marrakesh. Kort daarvoor werd hij op het plaatselijke vliegveld verwelkomd door 300 aanhangers. In de jaren daarvoor had hij de wijk genomen naar Saoedi-Arabië om te ontsnappen aan een rechtszaak ‘wegens aanval op de familiecode en de kinderrechten en aanzet tot verkrachting’. Op webforum Ontdek Islam kwamen de aanhangers van ‘de eminente shaykh, mohadith, de leeuw van Marokko, Mohammad ibn Abderrahman al-Maghraoui’ met een andere lezing. De sjeik was helemaal niet gevlucht voor de dienaren der wet. Hij zat al in Saoedi-Arabië om les te geven, toen zijn fatwa over het kindhuwelijk voor deining in Marokko zorgde. De hele rel zou neerkomen op een hetze van secularisten en afgunstige islamgeleerden.

Sjeik Fawaz haalt deze omstreden figuur nu dus naar Nederland. Al-Maghraoui zal de deelnemers aan de conferentie alles vertellen over standvastigheid en verleiding. Interessante onderwerpen gezien zijn fatwa over het trouwen met jonge meisjes. Eigenlijk is die taalfout in de uitnodiging van Fawaz – ‘moslims die tot een voorbeeld voor iedereen verworden’ – zo gek nog niet gezien de dubieuze voorbeeldfunctie van Mohamed al Maghraoui.

En welke tekst valt daarin op als we denken aan de posting van gisteren?

Al-Magharoui had het huwelijk met meisjes van 9-jarige goedgekeurd ‘omdat ze vaak een beter (seksueel) resultaat opleveren dan met een 20-jarige’.

Pedofilie is in Nederland verboden, dus het is verbazingwekkend dat iemand die pedofilie goedkeurt een visum kan krijgen. Maar erger nog is dat er blijkbaar mensen in Nederland die achter deze onwettige boodschap staan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *