Verwarring in de politiek

Spread the love

We leven in een verwarrende tijd. Iedereen roept, iedereen kan roepen, iedereen mag roepen, maar het onderscheid is vaak ver te zoeken. Zo ook in de politiek. En dat is ernstig, want deze mensen worden wel geacht ons land te leiden.

Eén van de meest spraakmakende politieke figuren van dit moment in de Nederlandse politiek is zonder twijfel Geert Wilders. Door velen gehaat, en door velen uitgescholden. Maar in hoeverre is die haat nou terecht? Als je goed luistert blijkt dat velen geen idee hebben waar ze het over hebben, en de meesten komen niet verder dan het klakkeloos nabalken van wat berichten die in de media verschenen zijn.

Dit verschijnsel doet zich uiteraard niet alleen bij Wilders voor, maar omdat hij zo’n veelbesproken figuur is, is het bij hem wel heel duidelijk te zien.

Eén van de scheldwoorden die veel mensen gebruiken is ‘fascist’, ook voor Geert Wilders. Even doorvragen leert dat 99% van de mensen geen idee hebben wat dat woord eigenlijk betekent, en dat ze dus ook geen flauw idee hebben waar ze die ander nu eigenlijk voor uitmaken, maar ja, het bekt nu eenmaal lekker populistisch, en dat is de norm anno 2012.

Daarom een link naar een interessant opinie-artikel uit Elsevier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *