De onbetrouwbaarheid van Wikipedia

Spread the love

Steeds meer mensen verwijzen naar wikipedia als bron ter ondersteuning van hun standpunt of mening. Anderen moeten er totaal niets van hebben en vinden het een van de meest onbetrouwbare sites die er bestaan. Maar hoe betrouwbaar is wikipedia nou eigenlijk?

Door een eigen gebeurtenis werd ik voorzichtig in het gebruik van wikipedia als bron. Ik zocht de betekenis van een bepaald woord, niet zo zeer de vertaling, maar de diepere betekenis in verband met een discussie. Toen ik naar de Nederlandse uitleg had gekeken moest ik mijn tegendebater gelijk geven. Maar omdat ik me niet snel van mijn standpunt af wil laten brengen, keek ik ook naar de Duitse en Engelse uitleg. En die ondersteunden beiden mijn standpunt.

Het was mij dus duidelijk dat we heel voorzichtig moeten zijn met het gebruik van wikipedia.

Deze korte gebeurtenis werd me weer in herinnering gebracht toen ik deze drie tweets onder ogen kreeg:

DiscipleKevin: Disciple wikipedia false statements – “Disciple was signed by Slain Records.” Slain Records was something we printed on our INDY releases

False #2 “Disciple was still signed with Slain Records with whom they released THIS MIGHT STING A LITTLE.” Nope that would be Rugged Records

False #3 – “They also had a tour with Ivoryline and Emery.” Nope. We toured with TFK and Ivoryline. Never toured with Emery.

Bron

Aangezien de bron de oprichter van de band Disciple is, kunnen we wel vertrouwen dat hij weet waar hij over praat.

Zo maar drie fouten in één bericht op wikipedia. Dat zet je toch weer aan het denken …

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.