PvdA kamerlid valt door de mand

Spread the love

PvdA-Kamerlid John Leerdam is compleet door de mand gevallen. In een interview reageert hij uitgebreid op een uitspraak van oud-premier van Israël Ariël Sharon, die in coma ligt, en op het vrijlaten van de ter plekke verzonnen straatterorist Jael Jablabla.

Leerdam, die in februari is teruggekeerd in de Tweede Kamer, had een interview met een verslaggever van de ochtendshow van Giel Beelen op 3FM.

Plan
De verslaggever vraagt Leerdam wat hij vindt van de uitspraken van Sharon. Die zou hebben gezegd dat Israël bereid is asielzoekers op te vangen. Sharon verkeert echter al sinds 2006 in comateuze toestand.

‘Dit is nou typisch wat op een hoger plan, zowel door de Verenigde Naties als onze minister van Buitenlandse Zaken Uri Rosenthal goed in de gaten moet houden,’ aldus de PvdA’er.

Cel
Na het gesprek over Sharon vraagt de verslaggever naar het vrijlaten van de verzonnen straatterorist Jael Jablabla. Deze zou zijn vrijgekomen door een vormfout van het Openbaar Ministerie. ‘Jael moet toch gewoon terug die cel in?’ vraagt de verslaggever.

‘Dit is zeker iets wat Jeroen Dijsselbloem, onze vicefractievoorzitter, in de gaten moet houden. Hij heeft er ook al over gesproken,’ zegt Leerdam.

Wat Dijsselbloem precies over het vrijlaten van Jablabla heeft gezegd, wil Leerdam niet zeggen. Wel geeft hij toe dat hij ‘meer weet’ over de zaak. ‘Zolang alles niet duidelijk is geformuleerd, is het de code om dat niet naar buiten te brengen.’

Bron

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *