Weer een argument minder dat atheïsme geen religie is

Spread the love

Eén van de argumenten die atheïsten aanvoeren om aan te tonen dat atheïsme geen religie is, was in vele discussies dat zij geen vaste verbanden zouden vormen, geen samenkomsten hielden, en geen politieke partij hadden die hun ‘belangen’ vertegenwoordigde.

De auteur van de reactie in die discussie was van mening dat één van de kenmerken van een religie zou moeten zijn dat zij politiek actief is om de belangen van haar aanhangers te verdedigen. Volgens hem was het een belangrijk argument dat atheïsme niet vertegenwoordigd werd, althans niet bij naam, want hij moest wel toegeven dat er toch wel een aantal atheïsten een duidelijk stempel op de politiek probeerden te drukken.

Maar hoe dan ook, zijn argument is nu absoluut niet meer van toepassing sinds we in Nederland een ‘atheïstisch seculiere partij’ hebben. Laten we dan even in ons voordeel denken, en nu is dus nogmaals ‘bewezen’ dat atheïsme wel degelijk een religie is.

Ook leuk is dat op de homepage op dit moment de volgende aankondiging staat:

Atheïstendag 30 juni 2012

Bovenbedoelde auteur zat er dus nogmaals naast, want een dag organiseren heeft toch best veel weg van een samenkomst en een min of meer vast verband. Ook word er in het artikel gesproken van nog een vast verband, namelijk ‘atheïstische vrijdenkersvereniging “De vrij gedachte”.

Uiteraard moet uw ‘vrije’ gedachte wel binnen de atheïstische dogmatiek vallen, anders wordt u te vuur en te zwaard bestreden 🙂

Zo hebben we dus weer een aantal bewijzen verzameld voor de sceptici die menen dat de stelling “Atheïsme is geen religie” nog langer houdbaar is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *