VN: Syrië van harte welkom als mensenrechten deskundige

Spread the love

Syrië heeft zich gekandideerd voor een zetel in de VN Mensenrechtenraad. Dat is dus het Syrië dat het afgelopen jaar 15.000 eigen burgers op een vaak afschuwelijke wijze heeft vermoord.17

Toch werd een motie van een aantal democratieën om de kandidatuur te verwerpen, door een grote meerderheid van dictaturen verworpen. Daardoor zal Syrië naar verwachting de zetel volgend jaar toegewezen krijgen.

Afgelopen november werd Syrië al gekozen in het Mensenrechtencomité van de Unesco. Dat er toen ook al duizenden burgers door het regime waren afgeslacht, legde geen enkel gewicht in de schaal.

Soedan: genocide geen bezwaar voor lidmaatschap van de VN Mensenrechtenraad
Het Afrikaanse islamitische land Soedan heeft zich eveneens gekandideerd als lid van de VN Mensenrechtenraad. Aangezien de landen in Afrika gezamenlijk hebben afgesproken dat er geen tegenkandidaten zullen worden genomineerd, betekent dit Soedan daadwerkelijk lid zal worden van de VN Mensenrechtenraad.

Dit terwijl Soedan niet bepaald goed bekend staat om zijn mensenrechtensituatie. Er loopt momenteel notabene een aanklacht bij het Internationaal Gerechtshof in Den Haag vanwege de genocide op 2 miljoen zwarten en christenen.

Zimbabwe: dictator wordt VN ambassadeur
Onlangs is dictator Mugabe van Zimbabwe door de Verenigde Naties vereerd met de benoeming tot ‘Ambassadeur voor Toerisme’. Dit ondanks het feit dat deze wrede dictator heeft de complete economie van zijn land – waaronder de toeristische sector – volledig heeft vernield en vele burgers en politieke tegenstanders vermoord. Op grond daarvan heeft hij een  internationaal reisverbod; hij mag zijn land dus niet verlaten. Echter dit alles weerhield de VN er niet van om hem tot ambassadeur voor toerisme te benoemen.

Theater van het absurde
Bovengenoemde drie nieuwe recente absurditeiten maken weer eens duidelijk hoe de Verenigde Naties gekaapt zijn door (islamitische) dictaturen.  Dat was al duidelijk nadat het Libië van Khadaffi in 2003 gekozen was tot voorzitter (!) van de VN Mensenrechtenraad.

Speciaal de VN ‘Mensenrechtenraad’ blijkt zich meer bezig te houden met het uit de wind houden van dictaturen en het beschuldigen van democratieën, dan met mensenrechten. Houdt u dat in gedachten als u weer eens een van de ontelbare beschuldigingen van deze VN organisatie aan het adres van Israël ziet.

Bron: Nieuwsbrief Likoed 29 augustus 2012

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *