Levensreddend gebed bij abortusklinieken

Spread the love

Een stukje uit een nieuwsbrief, geschreven naar aanleiding van het boek “Ongepland” van Abby Johnson, voormalig directeur van een abortuskliniek

… De abortuswetgeving zal echt niet ineens aangepast of aangescherpt worden. Maar dan denk ik aan het boek dat ik nog niet zo lang geleden gelezen heb. “Ongepland”, geschreven door voormalig abortuskliniekdirecteur Abby Johnson. Acht jaar lang stonden er mensen voor het hek van de kliniek te bidden, voor haar.

Tot op een dag de directeur voor het eerst met eigen ogen zag wat er in haar kliniek gebeurde. Een radicale ommekeer volgde; ze is niet langer pro-choice, zoals het eufemistisch heet, maar pro-life.

Het boek gaat niet alleen over Abby Johnson, maar vooral ook over de kracht van gebed.

Op de website van Abby Johnson staat dat 75% van de vrouwen die een afspraak hebben bij de abortuskliniek niet komt opdagen als er een groepje mensen staat te bidden. Dat is geen rooskleurig promotiepraatje van haar pro-life-organisatie, maar een feit dat gepresenteerd werd op een congres van de pro-choice-beweging. Die vervelende bidders! Sneue mensen zijn het. Zijn ze dat? Ze staan daar misschien met de moed in hun schoenen, of met een hoogst ongemakkelijk gevoel.

Maar ze redden levens op hetzelfde moment, zonder het zelf te weten

De kliniek waar Johnson ooit directeur van was, is nu gesloten, net als een aantal andere. Dankzij aangescherpte abortuswetgeving. Dankzij geloof in de kracht van gebed.

Bron: Nieuwsbrief Schreeuw om Leven april/mei 2014

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *