Dictatuur op flora in de EU

Spread the love

De Europese Commissie past de ‘wetgeving’ op het gebied van planten aan, zogenaamd om de voedselveiligheid op het continent te verbeteren.

Deze stap roept veel weerstand op bij velen en tegenstanders stellen dat deze ‘wetgeving’ de variëteit van de flora bedreigt en grote landbouwbedrijven bevoordeelt. De nieuwe ‘wet’ regelt nieuwe classificaties en reguleert de volledige flora in heel Europa.

Kort gezegd wordt het kweken, reproduceren en handelen in alle zaden en bomen die niet door de EU zijn getest en goedgekeurd, illegaal. De “EU Plant Variety Agency” wordt opgericht en is verantwoordelijk voor het opstellen van een lijst met geaccepteerde planten. Kwekers die hun planten op deze lijst willen hebben en houden moeten een jaarlijkse belasting betalen. De nieuwe ‘wet’ geeft de Europese overheid alle macht over de flora in de EU en verbiedt thuiskwekers en hobbyisten om zelf hun eigen soorten te kweken. Doen ze dat wel, dan worden als criminelen beschouwd.

De ontwerptekst van de wet is al diverse keren aangepast vanwege de grote weerstand onder kwekers.

Deze ‘wet’ zal er in resulteren dat de professionele ontwikkeling van de groentensoorten voor huistuiniers, organische kwekers en kleinschalige boeren, direct wordt stopgezet. Moestuinbezitters hebben heel andere eisen en wensen – zij zaaien bijvoorbeeld handmatig en niet machinaal, en kunnen of willen geen gebruik maken van zware chemicaliën. Er is geen mogelijkheid om soorten te registreren die geschikt zijn voor moestuingebruik omdat zij niet voldoen aan de strikte eisen van de EU Plant Variety Agency, die zich alleen inzet voor de goedkeuring van zaden die gebruikt worden door industriële boeren.

Het lijkt er op dat de overheid alles overneemt, alle planten, groentezaden en tuiniers moeten door de overheid geregistreerd zijn. Wat nog zorgwekkender is, is dat alle historische zaden illegaal worden. Dit betekent dat het doorgeven van lokale en historische zaden, die vaak op lokaal niveau gekweekt worden, van de ene generatie op de andere, een criminele handeling zal worden!

Deze ‘wet’ is geschreven voor de behoeften van de wereldwijde industriële zadenindustrie, die zaden in bulk leveren aan industriële boerenbedrijven. Het zou niet van toepassing moeten zijn op zaden die door moestuinbezitters en kleinschalig werkende, al dan niet hobby-, boeren, worden gekweekt.

Bron: CE Collective

 

Wij schrijven ‘wet’ en ‘wetgeving’ tussen ‘ ‘ omdat het Nederlandse volk massaal tegen Europa heeft gestemd en de EU als wetgevende macht niet heeft erkend.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *