Genezingswonder op Israëlische TV

Rond de jaarwisseling werd op de Israëlische TV een reportage uitgezonden van een Arabische christen uit het noorden van Israël, Therese Daoud, lerares wetenschap op een middelbare school.

In haar been werd een kwaadaardig kankergezwel ter grootte van een sinaasappel ontdekt. De medische staf van het Ichilov ziekenhuis in Tel Aviv en artsen uit de VS, bij wie Therese een second opinion had aangevraagd, hadden onafhankelijk van elkaar de diagnose gesteld dat het om een zeer kwaadaardige tumor ging. Amputatie was volgens de artsen de enige oplossing vanwege het stadium waarin het gezwel zich bevond. Biopsie wees uit dat om een van de meest kwaadaardige en angstaanjagende vormen van kanker ging.

De vrouw had al een afspraak voor de operatie, maar die werd een paar keer vlak voor de operatie uitgesteld. De eerste keer vanwege technische redenen, de tweede keer omdat er een aantal spoedgevallen voorrang moesten krijgen. De derde afspraak werd door Therese zelf geannuleerd omdat haar oude moeder inmiddels erg ziek was geworden. Therese beschouwde het als een teken van de Heer dat de operatie voor de derde keer niet door kon gaan.

De chirurg, prof. dr. Yaakov Bickels, hoofd van de afdeling Oncologie, zei voor de Israëlische televisie:

Toen Therese besloot naar huis te gaan, wist ik zeker dat ze spoedig zou sterven. Ik was het totaal niet eens met haar beslissing. Drie maanden later kwam ze weer bij mij op het spreekuur. Ze liep zonder stokken en met een smile van oor tot oor.
“Wat is er met jou gebeurd?”, vroeg ik haar.
“Ik heb gebeden”, was haar antwoord.
Ik heb onmiddellijk een MRI-scan laten maken. Wat ik daarop zag, was op geen enkele manier te ontkennen: De tumor was zo goed als verdwenen.

Ik stamelde:”Dit kan niet waar zijn!”

Omdat noch de artsen, noch de verpleegsters de resultaten konden geloven werd een nieuwe biopsie uitgevoerd. Maar zonder ander resultaat. Er werd geen kanker gevonden. De kanker was volledig uit haar lichaam verdwenen.

We bleven haar dossier steeds maar weer opnieuw controleren. We konden gewoon niet accepteren dat de kanker zonder enige behandeling was verdwenen

aldus een verbijsterde Bickels.

Israëlische nieuwszenders hebben verslag gedaan van het wonder en ze geven allemaal toe dat het onmogelijk is te verklaren wat Therese is overkomen, behalve de kracht van haar geloof.

Zowel de medische staf als verslaggevers hebben het huis van Therese bezocht op zoek naar een verklaring. Ze hebben het eten wat zij eet geproefd, het water wat ze drinkt gecontroleerd, maar er kon geen verklaring gevonden worden. Ze vertrokken nadenken over één onweerlegbare, onvermijdelijke en erg ongemakkelijke optie: Dat gebed in Yehsua, de Messias van Israël, ook tegenwoordig nog geneest.

Bron: israeltoday.co.il

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.