Presbyteriaanse kerk kiest tegen Israël

Spread the love

Afgelopen vrijdag 20 juni 2014, heeft de Presbyteriaanse kerk in de VS er voor gekozen om aandelen van drie bedrijven die aan Israël leveren van de hand te doen.

Christians United for Israël (CUFI) is met een reactie gekomen om het Israëlische volk te steunen en hen te laten weten dat de Presbyteriaanse kerk slechts voor een heel klein deel van de christenen spreekt.

Uit de nieuwsbrief:

Afgelopen vrijdag heeft de Presbyterian Church U.S.A. er voor gestemd om aandelen van drie bedrijven die producten leveren aan Israël van de hand te doen, te weten Caterpillar, Hewlett-Packard en Motorola. Het was een trieste dag.

Deze stemming heeft weinig praktische inhoud. De Presbyterian Church U.S.A. heeft minder leden dan CUFI. En zij krimpen net zo snel als wij groeien.

Maar deze stemming heeft wel symbolische betekenis. Door alleen Israël verantwoordelijk te houden, versterken de Presbyterianen de krachten die de vrede in de weg staan. Deze stemming geeft het gevaarlijke signaal af er geen prijs verbonden is aan het weigeren om een compromis met Israël te sluiten, als het conflict blijft bestaan zal alleen Israël de schuld krijgen.

Ergste van alles is dat deze stemming een signaal naar Israël laat gaan dat Amerikaanse christenen hen de rug toekeren.

Wij weten dat niets verder van de waarheid af staat. Wij weten dat de overgrote meerderheid van Amerikaanse christenen standvastig achter Israël blijven staan. Maar voor onze vrienden in Israël is het goed om dat van ons te horen.

Via deze link kunt ook u het Israëlische volk laten weten dat u achter Israël blijft staan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *