ANP liegt alsof het gedrukt staat!

Spread the love

Bij de recente gewelddadigheden over en weer tussen Hamas en Israël blijkt onze ‘objectieve’ ANP opeens weer heel erg propagandistisch te zijn en duidelijk stelling te nemen tegen Israël. Dit kan niet voor een zogenaamd objectieve nieuwsdienst.

Dit artikel suggereert dat Israël de oorzaak zou zijn van vermeende onderdrukking van miljoenen Palestijnen schrijft letterlijk:

Er leven twee miljoen mensen onder erbarmelijke omstandigheden en vrijwel afgesneden van de buitenwereld

 

Men vergeet echter dat de terreur gevoerd word door Hamas, die niet aarzelt om politieke tegenstanders te vermoorden en hun lijken achter motoren door de straten te sleuren. Israël bewaakt alleen haar eigen grenzen. Het ANP ‘vergeet’ ook te vermelden dat met name Egypte de grenzen naar Gaza hermetisch gesloten heeft.

In hetzelfde artikel neemt het ANP klakkeloos de propaganda over die het van SAFA, het Palestijnse persbureau wat door Hamas beheerd wordt, aangeleverd krijgt. Er kunnen dus, om het heel voorzichtig te stellen, nogal wat vraagtekens geplaatst worden bij de betrouwbaarheid van de cijfers die ook nog eens door geen enkele bron bevestigd worden.

De werkelijkheid in Gaza is nogal anders dan het ANP het hier voorspiegelt. Omdat beelden meer zeggen dan woorden plaatsen we onderstaand filmpje nog maar een keer.

Wij zijn zelf in 2014 in Gaza geweest, en het door het ANP geschetste beeld is in de praktijk absoluut niet herkenbaar. We zijn bij Ramallah geweest en op diverse andere plaatsen. Mensen leven daar in meer dan redelijke vrijheid, er is geen soldaat te zien, nu uiteraard wel, maar van belegering is gewoon absoluut geen sprake! We konden als westerlingen gewoon vrij rondlopen, eten in restaurantjes, toeristische plaatsen bezoeken, winkelen, en van de vermelde erbarmelijke omstandigheden is in de praktijk absoluut GEEN sprake.

Het artikel van het ANP en nu.nl doet absoluut GEEN recht aan de werkelijkheid!

Heeft u zich weleens afgevraagd waar al die goederen in Gaza vandaan komen? Zoals de motoren waarmee politieke tegenstanders door de straten gesleept worden? Of de brandstof daar voor? En de raketten? Hoe komen deze motoren en andere spullen Gaza binnen voor de overvolle markten als het zogenaamd van de buitenwereld afgesneden zou zijn?

Dat kan niet nu.nl! Als een gebied van de buitenwereld afgesloten zou zijn, kunnen er geen goederen in of uit. Kunnen er geen winkelcentra en vakantieresorts gebouwd worden, liggen de markten niet overvol.

Er zijn duizenden raketten gekocht en afgevuurd door Hamas. Waarom hoort u de internationale media zich nooit afvragen waarom daar blijkbaar wel geld voor is, terwijl de burgers van Gaza zogenaamd onder erbarmelijke omstandigheden zouden moeten leven? Wij hebben al vaker laten zien dat er in Gaza geen spraken is van een humanitaire ramp.

Een laatste bewijs dat sites als nu.nl liegen alsof het gedrukt staan is het feit dat bij een recente beschieting vanuit Gaza op Israël een electriciteits-station geraakt werd. Als resultaat viel de stroom in delen van Gaza uit. Israël exporteert dus, ondanks de aanhoudende beschietingen, gewoon stroom voor burgers van Gaza. Is dat “afgesloten van de buitenwereld”?

Eén antwoord op “ANP liegt alsof het gedrukt staat!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *