Rellen bij begrafenis Palestijnse tiener Jeruzalem

Spread the love

De begrafenis van de 16-jarige Palestijnse jongen die deze week werd ontvoerd en vermoord, is vrijdag uitgelopen op rellen. Palestijnen die de plechtigheid in Jeruzalem bezochten, raakten slaags met de Israëlische politie

Lees het hele artikel op nu.nl.

Omdat ik in buitenlandse media al het een en ander gelezen had over de geaardheid van de vermoorde Palestijnse tiener, bevreemdde de doodse stilte van de Nederlandse media mij, maar uiteindelijk vond ik toch wat. Alleen niet op de plaats waar het zou moeten.

In de reacties van PowNed over dezelfde gebeurtenis wordt duidelijk dat de burger blijkbaar beter op de hoogte is dan de media, of zouden de media inderdaad vanuit propaganda oogpunt zwijgen.

ANP maakt het helemaal bont, en heeft de veroordeling al uitgesproken voordat er ook maar iets bekend was over de doodsoorzaak van deze Palestijnse tiener. Helaas hebben we moeten constateren dat het bij de dood van drie Joodse tieners van de week een heel andere toonzetting gebruikte.

De reactie van alwayslearning veroordeelt de handelswijze van het ANP terecht:

Nou die rellen zijn niks vergeleken met de rellen die uitbraken nadat de drie dode israelische jongens werden gevonden.NOT.
Oh en het ANP weet al dat het een vergeldingsactie is van de joden. Of komt dat gewoon propagandistisch beter uit?
alwayslearning | 03-07-14 | 07:40 | niet ok!

En ook de reactie van Hans Hillen geeft wel aan dat Joden niet bekend staan om hun wraakacties:

Een Palestijnse jongen die als vergelding vermoord is door Israel. Tuurlijk, daar staan Joden om bekend, om dit soort vergeldingsacties … NOT. Dit arme kind is opgeofferd door zijn mede-Palestijnen. Een fijne Pallywood-actie. Zal mij niet verbazen als het een kind met een handicap was, die zijn toch niets waard voor Arabieren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *