Openlijk antisemitisme bij Groenlinks!

Spread the love
Yasser Farat

Toenemend antisemitisme is één van de tekenen van de tijd vlak voor de eindtijd. Daar is veel over te zeggen, maar na de Tweede Wereldoorlog beloofden we elkaar plechtig “Dat nooit weer!

Inmiddels moeten we helaas constateren dat openlijk antisemitisme terug is in de Nederlandse politiek. Eerst natuurlijk via een islamitische partij als DENK, maar nu inmiddels ook via Groenlinks, onder leiding van Jesse Klaver, wiens geboortenaam Yasser Farat blijkt te zijn.

Leon de Winter schrijft er in De Telegraaf een prima column over.

Ook kaart hij daarin de problematiek van de vele leugens aan die over de geschiedenis tussen Israël en palestijnen bestaan.

Als Israëli’s de wapens neerleggen, worden ze vernietigd; als de Palestijnen de wapens neerleggen, is er vrede. Maar zonder verzet tegen Israël hebben de Palestijnen geen identiteit, geen utopie, geen mythologie die hun een plek in de geschiedenis geeft.

Racisme in linkse kringen

Zoals ik zelf al diverse op facebook in reacties had benoemd, en wat Leon de Winter ook aanhaalt, is dat we in feite de herleving van de NSB zien. Groenlinks zal de hypocrisie wel niet begrijpen dat zij zelf de geest van de NSB nieuw leven inblazen, maar tegelijkertijd neo-nazi’s steevast als “extreem recht” bestempelen.

Om nog even in termen van “links” en “rechts” te blijven, wil ik ook nog even wijzen op de oorsprong van de Ku Klux Klan: de Democratic Party, dus links Amerikanen.

Racisme en haat zit dus duidelijk in de genen van de links georiënteerde politiek bewegingen. Ook mannen als Pim Fortuyn en Theo van Gogh hebben dat aan den lijve moeten ervaren.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Hieronder de tekst van de column


Een van de doelstellingen van de Boycott, Divestment and Sanctions beweging, ofwel BDS, is het recht op terugkeer van Palestijnse Arabieren naar de Israëlische gebieden binnen de grenzen van 1967, ofwel de bestandslijn van de oorlog van 1948.

Het is duidelijk wat dat zou betekenen: het einde van de Joodse staat. En dat is ook de bedoeling van BDS’ers: het bestaan van Israël is voor hen onaanvaardbaar. Via geweld krijgen zij Israël er niet onder, maar met de BDS-strategie zou dat in theorie moeten lukken als je genoeg nuttige westerse idioten mee kan krijgen: boycot de Joden, trek je investeringen terug bij de Joden, en leg de Joden sancties op.

De overheersing van de West Bank, waarvan de echte naam Judea en Samaria luidt, wordt door BDS’ers naar voren geschoven als de Israëlische oerzonde. Maar dat is die niet. De oerzonde is de weigering van de Arabische staten om in 1948 de VN-deling van het Britse Mandaatgebied Palestina te aanvaarden. Dat is de kern van de zaak. Alle oorlogen komen daaruit voort.

Brandbommen

Het Palestijnse bestaansrecht ligt verankerd in het fictieve verhaal van de verdrijving van hun rijke landgoederen door westerse Joden, en dat verhaal wordt, met de sleutels van het huis in de hand, sinds 1948 van generatie op generatie overgedragen, met als gevolg dat in Gaza (dat Judenrein is) elke vrijdag na het moskeebezoek duizenden jongeren zich aan de grens verzamelen om brandbommen naar Israëlische soldaten te gooien terwijl ze weten dat die soldaten met scherp schieten. Maar er staan camera’s bij, en daar gaat het Hamas om: de beeldvorming in het Westen.

Bekijk ook: Klimaat en migratie heilig verklaard

Niets weerhoudt de Gazanen ervan om een behoorlijke stadsstaat op te bouwen. Maar ze kiezen ervoor om Israël te sarren. Het beeld van machtige Joodse soldaten heeft een positief effect in hun mediastrijd, zo hebben zij al jaren geleden vastgesteld.

Nuttige westerse idioten hebben een afkeer van Joodse soldaten, zo blijkt. Joden zijn perfect als vernietigingskampdoden, vioolspelers en stand-upkomieken (o ja, en als ontvangers van Nobelprijzen), maar als ze ingehouden vechtersbazen blijken te zijn in een regio vol hysterische vechtersbazen, dan grijpen nuttige idioten de kans om die Joden het verwijt te maken dat ze zich net als nazi’s gedragen. Dus BDS.

Armzalige strookjes woestijn

In 1948 zouden de Joden worden afgemaakt, zo hadden de leiders van alle omringende Arabische landen fijntjes aangekondigd. De Joden vochten terug, en hoe, want ze wisten wat er zou komen als ze zouden verliezen. Ze veroverden wat armzalige strookjes woestijn erbij, want dat gebeurt in oorlogen: grenzen worden aangepast.

Er zijn in 1948 en daarna meer Joden uit Arabische landen gevlucht dan er Arabieren gevlucht zijn uit het gebied dat Israël zou worden. De gevluchte Joden pasten zich in Israël aan, werden deel van een ongekend dynamische samenleving, die inmiddels qua ontwikkeling en welvaart tot de wereldtop behoort. En de Arabische vluchtelingen bleven vluchtelingen, al eenenzeventig jaar, ook in Jordanië, waar zij de meerderheid vormen. Hun verre nakomelingen maken zichzelf wijs dat hun rijkdommen door de Joden zijn gestolen. Die rijkdommen waren er in 1948 niet. Ze zijn door de Joden eigenhandig opgebouwd.

Zwitserland

Hoe zou Palestina eruit gezien hebben als de Joden hadden verloren? Als Egypte? Als Syrië? Als Libanon, dat door Hezbollah (lees: Iran) wordt volgestopt met wapens voor de grote kladderadatsch met Israël? Misschien als Zwitserland?

De BDS-beweging stelt dat het gaat om rechtvaardigheid voor de Palestijnen. Maar dat is misleiding. Wat Palestijnen bedoelen met die vorm van rechtvaardigheid is de ondergang van de Joodse staat.

“GL-kringen: ’Koop niet bij Joden’”

Als Israëli’s de wapens neerleggen, worden ze vernietigd; als de Palestijnen de wapens neerleggen, is er vrede. Maar zonder verzet tegen Israël hebben de Palestijnen geen identiteit, geen utopie, geen mythologie die hun een plek in de geschiedenis geeft.

Bekijk ook: Tegenspraak klimaat wordt niet geduld

Wat er niet deugt in hun samenlevingen, zo houden zij zichzelf voor, is de Joden te verwijten. Maar net als andere Arabieren doen deze Palestijnse Arabieren dat zichzelf aan: Arafat of Abbas, het gaat om tirannieke kleptocraten die organisch uit hun midden komen.

Cultureel optimisme

Israël herinnert moslims aan de relatieve zwakte van hun legers en hun profeet. Het herinnert Europeanen eraan hoe zij de Joden hebben verraden. En nuttige idioten projecteren op Israël alles wat ze in westerse tradities en waarden verafschuwen, inclusief patriottisme, familiewaarden, etnische continuïteit, cultureel optimisme.

In de wereld vinden massaal wreedheden plaats die onvergelijkbaar ernstiger zijn dan het geweld dat Israël uitoefent bij het begrenzen van de suïcidale Palestijnse wrok en woede. Waar is de BDS voor China? Voor Iran? BDS is een middel waarmee Israël ontwapend moet worden, opdat het zich niet meer kan verdedigen.

Welke bizarre motieven westerse nuttige idioten ook mogen hebben om zich met BDS te verbinden, het komt uiteindelijk neer op steun aan antisemieten die ervan dromen de Joden de zee in te drijven.

GroenLinks heeft afgelopen zaterdag officieel het BDS-programma omhelst. ’Koopt niet bij Joden’ is nu een aanvaardbare opvatting in die kringen. Eerder hoorde je die kreet bij een andere Nederlandse BDS-beweging, de NSB.

Eén antwoord op “Openlijk antisemitisme bij Groenlinks!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *