Op zoek naar beroemde palestijnen

Spread the love

In veel landen heb je tegenwoordig tv-shows waarin nieuwe talenten worden ontdekt.

Shows als The Voice, Idols, X-Factor en nog meer shows van dergelijke aard bieden een platform voor mensen die graag beroemd willen worden. In de Palestijnse Autoriteit is weg naar roem kort en onverbiddelijk, en tegen een hoge prijs.

Omar Abdul Laila was een normale tiener. Deze 19-jarige knul had niet meer dan 2 dagen nodig om beroemd te worden. Hoe hij dat voor elkaar kreeg? Hier een “handleiding tot succes”

Op 17 maart ging hij naar een bushalte waar hij Gal Keidan, een Israëlische soldaat van zijn eigen leeftijd, in koelen bloede doodstak. Hij rukte Keidans wapen uit zijn handen en schoot daarmee op twee andere Israëli’s. Eén van die twee stierf later aan zijn verwondingen. Het was rabbijn Achiad Ettinger, vader van twaalf kinderen.

Twee dagen later vonden Israëlische veiligheidsagenten de moordenaar, die na een korte schotenwisseling om het leven kwam.

De ‘vredespartners’ van de P.A. gingen gelijk aan de slag. Omar werd ‘verheven’ tot “ster van Palestina’. Twee straten kregen zijn naam, een plein en er werd een moskee naar hem vernoemd. Maar dat was niet voldoende. Er werd een voetbaltoernooi naar hem vernoemd EN een er werd een monument ter ere van de moordenaar opgericht.

Heel wat meer “eer” dan de gemiddelde deelneemer aan The Voice ooit ten deel zal vallen dus.

De voorzitter van de studentenvereniging van Al-Quds universiteit, zei

Omar Abu Laila is het ideale voorbeeld van een nationale held. Hij is als martelaar naar de hemel gegaan, nadat hij de zonen van zijn vaderland vreugde had bezorgd en de zionistische bezetters een ernstig verlies had toegebracht. Zijn naam zal altijd een bron van inspiratie voor onze kinderen zijn tot we onze staat hebben, waarvan Jeruzalem de hoofdstad is

Bron: Israel Today

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *