Bidden tijdens werk- of schooltijd verboden

Spread the love

Klara Church StockholmDe Zweedse gemeenteraad van het dorpje Bromölla heeft het verboden om tijdens schooluren en werktijd te bidden in verzorgingshuizen, scholen en overheidsgebouwen.

De Zweedse krant Kristiansbladet beschrijft de mening van de conservatieve democrats party uit de gemeenteraad:

Burgers hebben het recht religieuze uitdrukkingen te vermijden

In het beleid, aangenomen door een meerderheid in de raad, staat dat het alle individuen verbiedt om hun religie te praktiseren terwijl ze op bepaalde plaatsen zijn. De voorzitter van de democrats party, Eric Berntsson, nam samen met andere partijen het initiatief voor het beleid.

In deze regulering hebben we alles weggehaald wat zou kunnen worden gebruikt om te bidden tijdens werktijd. Samen met de Moderats en de Christian Democrats vonden we dat de wet preciezer moest

Berntsson geeft aan dat de wet te vergelijken is met werknemers die het verboden wordt om pauze te nemen om een sigaret te roken.

Bron: Het Zoeklicht

Reactie auteur

Gelukkig hebben wij als christenen niets nodig om te bidden, maar “Christian Democrats” zal in het Zweeds wel iets heel anders betekenen dat christelijk. Het bidden in de “binnenkamer” zal hier hopelijk door gestimuleerd worden en eigenlijk is dat alleen maar een goede ontwikkeling. Misschien dat er dan weer eens iets ten positieve gaat gebeuren in Zweden!

Een dergelijk verbod beperkt mogelijk andere gelovigen wel in hun geloofsbeleving, en ik kan mij ook voorstellen dat het tegen de landelijke wetgeving van “vrijheid van godsdienst”, al dan niet gecombineerd met “vrijheid van meningsuiting” in gaat.

Zelf ben ik echter totaal niet op de hoogte van de Zweedse wetgeving, ik heb alleen begrepen dat het verboden is om negatief over de islam te spreken, waardoor dit verbod nog onbegrijpelijker wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *