Gideon Levy

Spread the love

Er werd mij gevraagd te reageren op een video van Gideon Levy. Volgens degene die mij uitdaagde zou ik daarna absoluut mijn visie op het Gaza-Israël conflict radicaal herzien, want deze man zou alle antwoorden hebben, en het was een video van maar een kwartiertje.

Ik ben de uitdaging aangegaan en heb eerlijk met open mind gekeken naar de video. Eerst de video, daarna mijn reactie. Omdat ik die geschreven heb tijdens het kijken is die redelijk chronologisch, dus kunt u meelezen tijdens de video. Voor de leesbaarheid heb ik er hieronder wel wat koppen aan toegevoegd

Mijn reactie op facebook

“Oké,

De tweestatenoplossing is een gepasseerd station, dat ben ik met hem eens.

Dat er geen pogingen ondernomen zijn om tot een tweestatenoplossing te komen niet. Er zijn drie publieke pogingen ondernomen (ik heb geen idee hoeveel achter de schermen) en die zijn alledrie door de palestijnen afgewezen.

Logisch ook, want zij zijn degenen die letterlijk in hun handvesten hebben staan dat ze de vernietiging van de staat Israël nastreven, en weigeren om dat er uit te halen.

Ontwapening

De palestijnen moeten ontwapend worden. “Welk land is ooit ontwapend”, is de vraag die hij letterlijk stelt. Antwoord is simpel: Duitsland.

Na de Eerste Wereldoorlog mocht Duitsland geen militaire macht meer opbouwen en een luchtmacht was compleet verboden.

De gevolgen van het niet naleven en niet handhaven van deze afspraken zijn duidelijk: Het heeft het leven van 6.000.000 Joden gekost, en vele homoseksuelen, gehandicapten, Romi, politieke tegenstanders (net zoals hamas met haar tegenstanders omgaat), ouderen en andere “onnuttige individuen”.

Dan weet je dus gelijk wat je steunt, want de palestijnen, althans de 15% die oorlog wil, zijn groot fan van Hitler en willen zijn werk maar wat graag afmaken.

De geschiedenis leert ook heel simpel dat als hamas, plo, fatah, de staakt-het-vuren-overeenkomsten naleven, er vrede is, dus ontwapening is geen enkel probleem, en enige garantie tot vrede. De eerste raketten worden ALTIJD vanuit Gaza afgevuurd en nooit vanuit Israël! De terreurtunnels worden vanuit Gaza naar Israël gegraven niet andersom…

Egypte

Waarom denk je dat Egypte het gedoe zat was en complete tunnels, met terroristen er in heeft opgeblazen en vol water laten lopen? Er liggen zelfs plannen om een diep kanaal tussen Egypte en Gaza te graven zodat de smokkeltunnels in één klap allemaal weg zijn!

Toch gek dat Egypte dat overweegt als Gideon Levy gelijk zou hebben.

Het mooiste voorbeeld dat de palestijnen geen vrede willen is wel Gaza. Na de Oslo-akkoorden heeft Israël weer eens haar goede wil laten zien en in 2005 Gaza volledig verlaten.

En wat was de vreedzame,liefdevolle reactie van de palestijnen? Tienduizenden raketten, constante aanvallen, terreuracties, brandbommen, brandende ballonnen, terreurtunnels, moorden op complete onschuldige gezinnen en noem maar op.

Onschuldige burgers

De pro-palestijnen roepen altijd dat Israël onschuldige burgers vermoord (maar zelfs de Arabische krant Al Jazeera geeft toe dat dat niet waar is, en dat het aantal burgerslachtoffers van het IDF de laagste ter wereld zijn!!), maar over de complete gezinnen die uitgemoord zijn aan Israëlische zijde hoor je ze nooit.

Hoe kan het dat palestijnse burgers “onschuldige burgerslachtoffers” zijn, en Israëlische burgers blijkbaar gewoon afgeslacht mogen worden?

Alleen al het feit dat Gideon Levy dit verhaal kan vertellen bewijst dat Israël geen bezettende macht is, want geen enkele bezettende macht in de geschiedenis heeft dit ooit toegestaan!!

Hij beschuldigt Israël van het afpakken van palestijnse banen, maar die waren er toen helemaal niet! Als je het daar nu over wilt hebben, dan is een veel mooier voorbeeld alle palestijnen die hun baan kwijtraakten door BDS waardoor onder andere Sodastream gedwongen werd om zich terug te trekken.

Geloof me, ik heb palestijnen gesproken die daar zo vreselijk van baalden, want ze hadden een goede werkgever in het Israëlische Sodastream, maar in plaats van iets op te kunnen bouwen werd hun die mogelijkheid weer eens ontnomen door “bemoeials uit het buitenland, die geen idee hebben wat wij hier dagelijks meemaken”.

Apartheid

Hij praat over Zuid-Afrika, maar vergeet daarbij sowieso een aantal belangrijke verschillen met het Israëlisch-palestijnse conflict.

En het voorspelde bloedbad is momenteel behoorlijk gaande,dus de criticasters hebben toch gelijk gekregen. Kun je nagaan wat er zou gebeuren als de palestijnen hun gang zouden kunnen gaan… Een weldenkend mens zou daar niet eens over na durven denken!

En als je Mandela op wilt hemelen, besef dan even het volgende. Hij werd zo onderdrukt dat hij naar de universiteit kon en advocaat werd.

Het lijkt me niet on-topic om tot in detail op hem in te gaan, maar Winnie is veroordeeld wegens fraude, diefstal, het leiden van een gewelddadige knokploeg. Niet 1 keer, maar 43 keer voor fraude, 25 keer voor diefstal. Ook partijgenoten zijn vervolgd en veroordeeld.

Dus zo “clean” was die Mandela-clan bepaald ook niet… Ook Nelson was bepaald geen lieverdje en bleef met Winnie getrouwd, ondanks dat hij op de hoogte was van haar gewelddadige acties en ging zelf vreemd…

Hij praatte over liefde, maar liet zelf een heel andere kant zien.

Gelijkwaardigheid

Hij valt Israëlieten aan dat ze palestijnen niet als gelijkwaardig zien, maar vergeet te vermelden dat jonge kinderen op de palestijnse (school)TV al leren dat Joden “honden en varkens” zijn. Dat deze jonge kinderen vanaf 4 jaar leren hoe je het beste een Jood kunt vermoorden. Is dat jullie schoolvoorbeeld van gelijkwaardigheid?

En dat Israëlieten het niet doen is slechts ten dele waar. Honderden, duizenden verhalen zijn er van palestijnen die in Israëlische ziekenhuizen behandeld werden. Een typerend voorbeeld was een palestijnse moeder die in gesprek ging met de Israëlische arts die het leven van haar zoon gered had.

Het hoogste doel voor die jongen was dat hij zichzelf op zou blazen in een terroristische aanslag en zoveel mogelijk Joden zou doden. Haar uitspraak “Wij houden van de dood, zoals onze vijanden van het leven houden” is me tot de dag van vandaag bijgebleven.

En jullie geloven dat deze mensen vrede zouden willen? Ze laten hun kinderen oplappen in Israël, om ze vervolgens in te zetten als kindsoldaten tegen Israël…

Vindt je dat werkelijk normaal gedrag?

En nee, de jongen was niet gewond geraakt door een Israëlische soldaat, maar door een eenvoudig huishoudelijk ongelukje, dus dat excuus kun je ook niet aanvoeren.

Angst

Dat Israëlieten bang zijn voor een éénstaatsoplossing, die Levy voorstaat, is volkomen te begrijpen. De afgelopen duizenden jaren zijn ze in alle landen waar ze te gast waren vervolgd, vernederd en gehaat. Precies door mensen zoals jullie.

De enige veilige plek, en dan is veilig nog een nogal relatief begrip als je beseft dat er tienduizenden raketten op je gericht staan, en er landen zijn die je totale vernietiging nastreven, en er zelfs een “vreedmzaam” land is wat een countdown to extinction klok heeft lopen die afloopt in 2040, en dat die klok jouw land betreft…

De enige veilige plek die Joden op de hele wereld hebben is de staat Israël. Geef me één goede reden waarom ze dat op zouden geven? En dan op zouden moeten geven aan hun aartsvijanden die tot nu toe geweigerd hebben om hun artikelen over de vernietiging van de staat Israël en de genocide op alle Joden, uit hun handvesten te halen.

Ooit gehoord van de term “je doodvonnis tekenen”?

Hij maakt zichzelf volkomen belachelijk door Israël een “Apartheidsstaat” te noemen. Kom op, de palestijnen zijn vertegenwoordigd in de Knesset, ze mogen gaan en staan waar ze willen. Wij hebben een keer met een palestijnse chauffeur door heel Israël en de omstreden gebieden gereisd en de beste man werd geen strobreed in de weg gelegd.

Als je dat een Apartheidsstaat noemt, dan heb je werkelijk geen idee van de werkelijke betekenis van het woord apartheid!

Weetje wat apartheid is in Israël? De borden langs de wegen waar de palestijnen het voor het zeggen hebben. Daar staat letterlijk in meerdere talen “Verboden voor Joden” op. Komt die tekst je bekend voor? Of moet ik je geheugen even opfrissen?

Ik ga nu stoppen, maar het mag wel duidelijk zijn dat ik het op veel punten volledig oneens ben met Levy. En ik denk dat ik zijn ideeën wel redelijk duidelijk heb weten te weerleggen.”

Uitgeschakelde reacties

Nadat ik mijn reactie geschreven had en dit artikel aan het voorbereiden was viel me op dat de reacties onder de video uit zijn geschakeld. Dus heb ik onderstaande nog aan mijn eerdere reactie toegevoegd.

BTW: Is je ook opgevallen dat de reacties onder de video zijn uitgeschakeld?

Over het algemeen doen mensen dat die niet zo heel erg van hun eigen standpunten overtuigd zijn, of die weten dat ze liegen. De waarheid mag via de reacties natuurlijk niet aan het licht komen en ze weten donders goed dat ze geen antwoorden op kritische vragen hebben…

Let maar eens op. Op bepaalde sites zie je dat de reacties op artikelen uit zijn geschakeld. Op andere, zoals nu.nl, worden bepaalde reacties gecensureerd en verwijderd. Naar mijn mening een kwalijke zaak, want daarmee wordt ons recht op vrijheid van meningsuiting geschonden.

Daarnaast is het in mijn ogen een teken van gebrek aan vertrouwen in je lezers. Blijkbaar denkt zo’n redactie dat zij beter zijn dan hun lezers en zij zullen wel even bepalen wat hun lezers wel en wat zij niet mogen lezen. Volgens mij neigt dat wel heel sterk naar propaganda, dus ik hou de mogelijkheid tot reageren altijd gewoon aan staan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *