Darwingeloof sterft steeds meer uit

Spread the love

Charles_Darwin_at_age_51Toegewijde aanhangers van de evolutieleer beweren dat er geen serieuze wetenschappers zijn die Darwins theorie betwijfelen. Of zeggen dat alleen creationisten problemen hebben met Darwin. Dat is niet waar. Nu de wetenschap steeds meer ontdekt over hoe het leven in elkaar zit, keert een groeiend aantal nadenkende mensen zich van Darwin af.

Waardoor laten zij zich overtuigen?

In Darwins tijd dacht men dat biologische systemen gebaseerd zijn op materie. Daar komt men nu op terug. Biologische systemen blijken namelijk gebaseerd te zijn op informatie. De cel en het DNA zijn een informatieopslag en -verwerkingssysteem waarbij gebruik wordt gemaakt van codes en decodeermachines. Hierdoor is leven mogelijk.

Die codes en machines kunnen niet stapsgewijs tot stand zijn gekomen, daar komt men steeds meer achter.

In de afgelopen decennia verschenen aan de lopende band boeken van wetenschappers die de fatale fouten van Darwins theorie behandelen. Een van de bekendste auteurs, biochemicus Michael Behe, schat dat ongeveer een derde van de professionele biologen niet langer in Darwins leer gelooft. Dat blijkt bijvoorbeeld uit de oprichting van The Third Way, een groep wetenschappers die probeert een alternatief voor het Darwinistische model te vinden.

Ze hebben problemen met de verklarende waarde van Darwins theorie in het licht van van het moderne begrip van variatie, mutatie en soortvorming. Daarom vinden ze dat een nieuwe theorie hard nodig is. Want Darwins oude theorie werkt niet, en God is nog steeds taboe…

Bron: Weet Magazine

Meer informatie: Weet Magazine Darwingeloof

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *