De impeachment van Trump en Christianity Today

Spread the love

Biddende TrumpChristianity Today heeft een “editorial” gepubliceerd waarin zij achter de impeachment van Trump zijn gaan staan. Christianity Today is een invloedrijk tijdschrift onder Amerikaanse evangelische christenen.

Zoon van oprichter Billy Graham, Franklin, reageert, en ik signaleer een paar opmerkelijke dingen rond de publicatie.

Franklin Graham schrijft:

Mijn reactie op Christianity Today:

Christianity Today heeft een redactioneel stuk gepubliceerd waarin men verklaart dat President Trump uit zijn ambt zou moeten worden gezet – en zij gebruikten mijn vader’s naam (ik neem aan dat ze dat gedaan hebben om hun verklaringen kracht bij te zetten), dus het is belangrijk voor mij om te reageren. Ja, mijn vader, Billy Graham was de oprichter van Christianity Today; maar nee, hij zou het niet eens zijn met dit opiniestuk. Hij zou diep teleurgesteld zijn.

Ik heb nog nooit eerder gedeeld op wie mijn vader heeft gestemd bij de laatste verkiezingen, maar door dit artikel heb ik het gevoel dat het belangrijk is om dat nu wel te doen. Mijn vader kenden Donald Trump, hij geloofde in Donald Trump, en hij stemde voor Donald Trump.

Hij geloofde dat Donald J. Trump de man was voor dit moment in de geschiedenis van ons land.

Dat Christianity Today de kant kiest van de Democrat Party in een totaal eenzijdige aanval op de President van de Verenigde Staten is onbegrijpelijk. Christianity Today heeft gefaald te erkennen dat niet één Republikein met de Democraten mee heeft gestemd om de President af te zetten. Ik ken een aantal Republikeinen in het Congress en velen van hen zijn overtuigd christen. Als de President schuldig zou zijn aan hetgeen de Democrats beweren, dan zouden deze Republikeinen achter de Democrats zijn gaan staan om hem af te zetten.

Maar zelfs de Democrats waren niet unaniem, twee stemden tegen de afzetting, en één onthield zich van stemmen. Deze afzetting is politiek gemotiveerd, 100% eenzijdig. Waarom kiest Christianity Today er voor om de kant van de linkse Democrats te kiezen wiens enige doel is om de naam van een zittende President in diskrediet te brengen en te besmeuren? Ze willen dat hun lezers in Democrat leiderschap gaan geloven in plaats van de President van de Verenigde Staten.

Kijk naar alles wat de President in korte tijd heeft bereikt. De economie van ons land is op zijn sterkst sinds 50 jaar, ISIS en het kalifaat zijn verslagen en de President heeft handelsverdragen opnieuw onderhandelt in het voordeel van alle Amerikanen. De lijst van verdiensten is lang, maar voor mij als Christen, is het feit dat hij de meest pro-life President uit de moderne geschiedenis is, extreem belangrijk, en Christianity Today wil dat wij dat negeren, zeggen dat dat niet belangrijk is?

De President is zo’n overtuigd verdediger van de vrijheid van religie geweest, zowel thuis als over de hele wereld, en Christianity Today wil dat we dat negeren? Ook heeft de President een record aantal conservatieve rechters aangewezen, en Christianity Today wil dat we dat ook negeren? Christianity Today wil dat hij uit zijn ambt wordt gezet vanwege valse beschuldigingen die de President nadrukkelijk ontkent.

Christianity Today zei dat het tijd is om het beestje bij het naampje te noemen. Feit is dit: Christianity Today is misbruikt door links voor hun politieke agenda. Het is duidelijk dat Christianity Today opgeschoven is naar links en de elitaire liberale vleugel van het evangelisme vertegenwoordigt.

Is President Trump schuldig aan zonde? Natuurlijk is hij dat, net zoals alle presidenten voor hem en ieder van ons, inclusief mij zelf.

Laten we daarom bidden voor de President terwijl hij doorgaat met het behandelen van de zaken van ons land

Christianity Today

is een blad wat door Billy Graham is opgericht. Wat mij opvalt is dat de auteur van dit artikel, Mark Galli, al afscheid van het blad heeft genomen. Hij vertrekt daar op 3 januari 2020.

Wat beweegt iemand dan om zo’n artikel te plaatsen? Een artikel wat compleet in strijd is met de trend van artikelen in het blad. En wat hij zelf in het artikel ook toegeeft!)

The typical CT approach is to stay above the fray and allow Christians with different political convictions to make their arguments in the public square, to encourage all to pursue justice according to their convictions and treat their political opposition as charitably as possible. We want CT to be a place that welcomes Christians from across the political spectrum, and reminds everyone that politics is not the end and purpose of our being. We take pride in the fact, for instance, that politics does not dominate our homepage.

Christianity Today 19 december 2019

Waarom kies je ervoor om zo’n artikel, op dit moment, te schrijven? 90% van de mensen in de VS is uitermate druk met voorbereidingen voor Kerst. Wetend dat je zelf na die Kerst niet meer terug zult komen.

Dat voelt niet goed. Dat is apart.

We weten dat Nederlandse media graag liegen als het om Trump gaat, maar dat een christelijk blad zich tot zo iets verlaagd is wel diep triest!

Ook in Nederland is al de nodige aantoonbare onzin verkondigt over de impeachment van Trump. Zelfs behoorlijke linkse media konden er niet omheen dat veel zaken aan de aanklachten rammelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *