Linkse media in paniek

Spread the love

Boris JohnsonEen historische dag… 13 december 2019. Engeland kiest massaal voor de Brexit! Massaal. Zelfs linkse media hebben het over een historische overwinning die doet denken aan de tijden van Tatcher.

Boris Johnson haalde met zijn Conservative partij een historische overwinning. De uitslagen waren verbijsterend en zijn hoopgevend voor Nederland.

Bij ongewijzigd beleid moeten wij tussen de 50 en 75% meer bij gaan dragen aan de EU om het gat van het vertrek van Engeland en het stevig stijgende budget van Europa te helpen dichten.

De uitslagen

  • Conservative: 364 zetels (+66 zetels)
  • Labour: 202 zetels (-42 zetels)
  • Scottish National Party: 48 zetels (+13 zetels)
  • Liberal Democrat: 11 zetels (-10 zetels)
  • Democratic Unionist Party: 8 zetels (-2 zetels)
  • Sinn Fein: 7 zetels (+0 zetels)
  • Plaid Cymru: 4 zetels (+0 zetels)
  • Green: 1 zetel (+0 zetels)
  • Overige partijen: 4 zetels (-25 zetels)

Een historische uitslag, indeed!

De media

’s nachts begon nu.nl al met een raar bericht.

Britse verkiezingen: Kiezers zijn de Brexit helemaal zat

Ondanks stromende regen lijkt het erop dat veel Britten toch naar de stembus zijn gegaan. Ze zijn klaar met de Brexit, maar het is nog de vraag of de verkiezingen daar uitsluitsel over geven.

Ze proberen de lezer dus wijs te maken dat de democratie, uiteraard in het geval van een overwinning van de Conservatives, dood is, want de kiezer zou het anders willen.

Kiezers zijn Brexit helemaal zat
Volgens nu.nl in de nacht van 12 op 13 februari

Dat is natuurlijk een compleet belachelijke insteek. De kiezers hadden de keuze in de verkiezingen van 12-12-2019. De uitslag zou 13-12-2019 bekend worden en de kiezer heeft een duidelijk, een overduidelijk, signaal afgegeven!

Maar ja, linkse media zijn een andere mening toegedaan, dus in plaats van objectieve berichtgeving, geven ze er een andere draai aan. De kiezer is het zat, maar of de verkiezingen daar uitsluitsel over geven…

Dan geef je toch als “krant” en wel heel duidelijk signaal af: Als gebeurd wat wij willen, dan is de democratie goed, maar anders concluderen we alvast dat “de kiezer” het eigenlijk anders had gewild.

Nou “de kiezer” heeft nu dus wel heel overduidelijk laten horen wat hij en zij willen! BREXIT! En dat is tegen het zere been van de linkse kerk.

Feiten

Gelukkig kan men niet om de feiten heen, en moet men wel toegeven dat Johnson als een ‘bulldozer door de rode muur’ heen is gereden. Kiesdistricten die meer dan 50 jaar in handen van Labour waren, hebben nu voor een overweldigende

BNR

Momenteel zit ik te luisteren naar “Ask me anything”. De presentator, Jörgen Raymann, is duidelijk links georiënteerd, maar zijn Londonse reageerder is duidelijk genuanceerder. De vraagstelling alleen al is ronduit lachwekkend. “Is dit het einde van het Verenigd Koninkrijk”.

Economen verwachten na deze verkiezingsuitslag een economische groei van 1% voor komend jaar, en halen daarmee alle linkse propaganda van een crashende economie onderuit.

Ja, er zijn risico’s, maar de risico’s aan het blijven binnen de EU waren minstens net zo groot. Laten we niet vergeten dat de economie van landen die “nee” hebben gezegd, of die eerder stilletjes zijn vertrokken, het beter doen dan de landen die nog steeds binnen de EU zitten.

Europa

Een groot gevaar wat men ziet voor Europa is dat, nu het gelukt is in Engeland, andere landen nu ook gaan nadenken om uit te stappen. Zeker als het economisch over een paar jaar geweldig blijkt te gaan! Uiteraard legt men bij #BNR de schuld alvast bij de “populisten”.

Europa raakt 65 miljard aan inkomsten kwijt, maar daar is al rekening mee gehouden, want de bijdrage van onder meer Nederland gaat fors, heel fors, omhoog, dus financieel zal Europa zichzelf niets tekort doen…

Europa wordt een kleinere speler in de wereldpolitiek, want ze verliezen in één klap 60 miljoen “burgers”.

Je hoort de linkse invloed in de vragen van de luisteraars ook. “De Britse economie doet het toch goed omdat ze nog bij de EU horen.” “De kans bestaat dat bedrijven nu massaal over gaan stappen naar de EU”, maar dat punt werd al vaker genoemd en is in de praktijk enorm tegen gevallen. Maar links heeft nog steeds de hoop dat zoiets zal gaan gebeuren.

Links is duidelijk in paniek, want deze verkiezingsuitslag gaat in tegen alles wat men gehoopt had en waar men zo hard voor gepropagandeerd heeft, maar wat veel mensen toch wel aan hebben zien komen.

Rechts

Laten we hopen er deze beweging zich door gaat zetten, maar profetisch gezien heb ik er nog steeds weinig hoop op. De wereld gaat veranderen in een plek van chaos en waanzin, dus links zal een grote machtsfactor blijven… totdat…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *