Medewerker postbedrijf bekent verzinnen verkiezingsfraude in Pennsylvania

Het kon natuurlijk niet uitblijven, maar weer gaat nu.nl grandioos de fout in met hun verslaggeving, of wordt propaganda inderdaad een beter woord, over de Amerikaanse presidentsverkiezingen

Op de eerste plaats met een misleidende kop. Journalisten van tegenwoordig spelen handig in op het feit dat de gemiddelde lezer van hun sites toch nooit verder komt dan de kop, dus kun je de publieke opinie beïnvloeden door de juiste kop te kiezen.

Want, wat staat er in het artikel zelf…

Ondanks de berichtgeving van The Washington Post en de bevestiging van de onderzoekscommissie, herhaalt de medewerker dinsdag (lokale tijd) dat hij niet heeft gelogen. Waarom hij na een schriftelijke bekentenis weer een ander verhaal vertelt, is niet duidelijk. De man toont opnieuw geen bewijzen voor zijn verhaal. Hij zegt in dezelfde video later met meer informatie te komen.

Maar ook hier gaat nu.nl grandioos de fout in, want Hopkins verteld helemaal geen ander verhaal, hij verklaart dat het artikel in de Wahsington Post niet klopt. Er is dus gewoon helemaal geen sprake van “een ander verhaal”.

Bizar

Wat de hele zaak eigenlijk nog bizarder maakt, is dat nu.nl vol blijft houden dat er geen bewijzen voor fraude zouden zijn (terwijl er honderden video’s en nog veel meer social media berichten zijn, compleet met onderbouwing door bronvermeldingen.

Maar men gelooft wel in fraude in een belachelijke vogelverkiezing…

https://www.nu.nl/dieren/6089718/fraude-ten-gunste-van-grijze-kiwi-ontdekt-bij-vogel-van-het-jaar-verkiezing.html

Hoe bizar kun je als “nieuwsmedium” uit de bocht vliegen. Vol blijven houden dat er geen fraude zou zijn van een partij die vier jaar lang alleen maar haatberichten over hun president hebben verspreidt (en nu opeens eisen dat de Republikeinen Biden wel accepteren (zie Whoopi Goldberg), maar dat er wel fraude zou zijn gepleegd bij een verkiezing waar niemand wat aan heeft en waar niemand ook maar een seconde wakker van ligt?

En daar halen ze zelfs “een buitenlandse mogendheid” bij. Alsof de Russen, Chinezen, de hele islamitische wereld, of welk corrupt staatje dan ook, belang zou hebben bij het beïnvloeden van een vogelverkiezing…

Werkelijk… De wereld draait door… maar dan op de manier dat ze gek aan het worden is…

Even wat feiten

amerikaanse verkiezingen zondag 8 november

In bovenstaand kaartje is de situatie van zondag 8 november 2020 te zien, dus een dag of 4 NA de verkiezing. Dit geeft toch een heel ander beeld dan wat nu.nl ons nog steeds probeert voor te houden.

Te zien is dat onder meer Pennsylvania, waar volgens nu.nl op 11 november 2020 met een update van een uur geleden (dus 11:36 ongeveer, want ik schrijf dit nu om 12:36 uur) geen fraude zou zijn gepleegd al 3 dagen in onderzoek is.

Twee staten hebben zelf al besloten om te gaan hertellen. In Michigan is bekend dat er een software fout is ontdekt, waardoor één county al terug moest naar Trump met een behoorlijke overwinning. De overige 47 counties zijn dus blijkbaar ook in onderzoek.

De afgevaardigde van Michigan kon niet aangeven in hoeveel andere staten dezelfde software werd gebruikt en verwees naar het softwarebedrijf.

In Nevada is fraude aangetoond, diverse staten zijn nog aan het tellen, dus feitelijk kan het nog steeds alle kanten op. Duidelijk is wel dat het bepaald niet de “landslide” overwinning is geworden die de media voorspeld hadden.

Staten waarvan op social media al wel duidelijk is dat zaken niet gegaan zijn zoals ze hadden moeten gaan, staan op dit kaartje nog gewoon als “rood” of “blauw” aangegeven, dus de verwachting is dat dit kaartje nog wel gaat wijzigen, of inmiddels al weer gewijzigd is.

Bron: https://www.nu.nl/verkiezingen-vs/6089644/medewerker-postbedrijf-bekent-verzinnen-verkiezingsfraude-in-pennsylvania.html

Zekerheid

En voor de zekerheid weer even de complete tekst van de artikelen:

Woensdag 11 november 2020 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Weer11 °CVerkeer6 km (1) filesBeurs592,82 AEX koersTV gidsVoetbal0 live live wedstrijden

Medewerker postbedrijf bekent verzinnen verkiezingsfraude in Pennsylvania
Medewerker postbedrijf bekent verzinnen verkiezingsfraude in Pennsylvania

11 november 2020 04:16 Laatste update: een uur geleden 924 NUjij-reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email

Medewerker postbedrijf bekent verzinnen verkiezingsfraude in Pennsylvania

Een medewerker van het Amerikaanse staatspostbedrijf US Postal Service (USPS) in de staat Pennsylvania heeft toegegeven dat hij eerdere beweringen van verkiezingsfraude heeft verzonnen, meldt The Washington Post dinsdag (lokale tijd). Republikeinen die de uitslag van de presidentsverkiezingen aanvechten verwezen de afgelopen dagen meermaals naar de beweringen.

De postbode had beweerd dat een leidinggevende in de plaats Erie medewerkers had geïnstrueerd te laat verstuurde briefstemmen mee te tellen.

Naar de beweringen van de man werd meermaals verwezen door hoge Republikeinse politici, die net als de Amerikaanse president Donald Trump beweren dat er sprake was van verkiezingsfraude bij de presidentsverkiezingen en de uitslag juridisch aanvechten. Voor die bewering is vooralsnog geen enkel bewijs.

Onder anderen de Republikeinse senator Lindsey Graham verwees naar de aantijgingen in een brief aan het ministerie van Justitie waarin hij pleitte voor een onderzoek naar de verkiezingen. Daarop gaf minister van Justitie William Barr in een brief toestemming aan federale aanklagers om onderzoeken in te stellen naar de vermeende misstanden rond de verkiezingen.
Aantijgingen zijn ‘100 procent onjuist’

De USPS-medewerker heeft volgens The Washington Post zondag tegenover inspecteurs van het postbedrijf toegegeven dat er niets waar is van zijn eerdere beweringen en heeft een schriftelijke verklaring onder ede getekend waarin hij de aantijgingen intrekt.

Een belangrijke onderzoekscommissie van het Huis van Afgevaardigden bevestigt dat er is gelogen. De commissie schrijft op Twitter dat dit duidelijk werd toen de man werd ondervraagd. Hij heeft niet uitgelegd waarom hij zijn leidinggevende beschuldigde van verkiezingsfraude.

De leidinggevende noemt de eerdere aantijgingen “100 procent onjuist”. Volgens hem betrof het beschuldigingen “door een medewerker die recentelijk meerdere malen gestraft is”.

Ondanks de berichtgeving van The Washington Post en de bevestiging van de onderzoekscommissie, herhaalt de medewerker dinsdag (lokale tijd) dat hij niet heeft gelogen. Waarom hij na een schriftelijke bekentenis weer een ander verhaal vertelt, is niet duidelijk. De man toont opnieuw geen bewijzen voor zijn verhaal. Hij zegt in dezelfde video later met meer informatie te komen.

#USPS IG investigators informed Committee staff today that they interviewed Hopkins on Friday, but that Hopkins RECANTED HIS ALLEGATIONS yesterday and did not explain why he signed a false affidavit.

Biden: ‘Trumps weigering verlies toe te geven is ‘gênant’

Pennsylvania was een van de cruciale staten tijdens de presidentsverkiezingen tussen Joe Biden en Trump. Doordat Biden de meeste stemmen kreeg in Pennsylvania, bereikte hij zaterdag de benodigde 270 kiesmannen voor de verkiezingswinst. Trump houdt echter vol dat hij de echte winnaar is. Volgens hem is er stemfraude gepleegd in de staat.

Biden noemde Trumps weigering om zijn verlies toe te geven dinsdag “gênant”. “Ik denk niet dat dit zijn nalatenschap ten goede komt”, zei de aanstaande president tijdens een toespraak in zijn woonplaats Wilmington in de staat Delaware.

Maandag spande Trumps campagneteam een kort geding aan in Pennsylvania. Ook in andere staten is de zittend president inmiddels naar de rechter gestapt. Trump heeft nog geen enkel bewijs getoond voor substantiële fraude.

En de tekst van de wereldschokkende vogelverkiezing…

Woensdag 11 november 2020 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Fraude ten gunste van grijze kiwi ontdekt bij Vogel van het Jaar-verkiezing
Fraude ten gunste van grijze kiwi ontdekt bij Vogel van het Jaar-verkiezing

11 november 2020 11:36 Laatste update: 19 minuten geleden 74 NUjij-reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email

In Nieuw-Zeeland blijkt te zijn gesjoemeld met de Vogel van het Jaar-verkiezing. Organisatoren zeggen dat maar liefst vijftienhonderd keer op frauduleuze wijze is gestemd om de kleine grijze kiwi aan een overwinning te helpen.

Deze stemmen zijn uitgebracht via e-mailadressen die allemaal zijn gelinkt aan hetzelfde IP-adres. Een woordvoerder zegt niet te denken dat een buitenlandse mogendheid heeft geprobeerd de verkiezingen te beïnvloeden.

“Als je echt dol op de kleine grijze kiwi bent, ga er dan campagne voor voeren”, aldus de organisatie achter de competitie. “We willen niet meer zien dat er wordt valsgespeeld.”

De leider van de campagne voor de vogel benadrukte volgens de krant NZ Herald het uitbrengen van illegale stemmen af te keuren.

De verkiezing wordt al vijftien jaar georganiseerd. Nieuw-Zeelanders mogen jaarlijks op hun favoriete vogels stemmen.

Ook politici en allerlei organisaties spreken zich publiekelijk uit voor hun favoriete kandidaat. Zo steunt seksshop Adult Toy Megastore de geelbandhoningeter, omdat die “polyamorie met wederzijdse instemming” zou beoefenen.

Dit jaar zijn in totaal zo’n 35.000 stemmen uitgebracht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.