Nu.nl minimaal twee keer de fout in op dezelfde dag

De linkse media maken het bonter en bonter. De welhaast lachwekkende berichtgeving in de VS over de verkiezingen, na vier dagelijkse haatberichten, zijn tekenend. Social media censureren. En nu gaat nu.nl minimaal twee keer op één dag de fout in…

Molotov vuurwerk?

Het eerste bericht is over de onrusten in Roosendaal. Daarin worden molotovcocktails onder vuurwerk geschaard.

Dat is natuurlijk een belachelijke manier om een algeheel verbod op vuurwerk te pushen. Molotovcocktails hebben natuurlijk niets met vuurwerk te maken. Sterker nog, het is niet eens een explosief.

Nu weten we uit de geschiedenis dat linkse bewegingen een militant en gewelddadig verleden hebben, maar om Molotovcocktails nou als “vuurwerk” te categoriseren gaat toch wel erg ver!

Hebben we bij nu.nl in de shop binnenkort kleine atoombommen in de aanbieding voor een stralend nieuwjaar?

Brent olie bereikt hoogste punt in acht maanden

Cynisch detail is dat het bericht “geleend” is van Bloomberg. Men schrijft de oorzaak van deze stijging toe aan de mogelijke komst van een vaccin tegen Corona.

Ligt dat voor de hand? Niet echt. De geruchten over het komende vaccin zijn er namelijk al langer. Een logischer verklaring is dat het er nu toch op gaat lijken dat Biden de volgende Amerikaanse president gaat worden.

Hij heeft aangegeven om de hele fossiele energiesector in de VS werkloos te willen maken. Dat betekent dus eenvoudig dat ook de hoeveelheid olie op de wereldmarkt gaat dalen, de VS trekt zich terug als olieleverancier van de wereldmarkt en dat werkt prijsopdrijvend.

De OPEC is dus slim en geeft aan de productie voorlopig niet gaan verhogen. En dan is het sommetje heel simpel: Zelfde vraag met minder aanbod = stijgende prijs.

Zou de economie ook gaan stijgen door een vaccin, dan zal de prijs verder omhoog gaan.

Eerste golf

Ze proberen het te verklaren door te verwijzen naar de prijsdaling tijdens de eerste golf. Dit gaat echter niet op, omdat de meeste economieën allang weer op volle toeren draaien, en de vraag dus al grotendeels hersteld is.

Bron: https://www.nu.nl/economie/6092671/olieprijs-bereikt-hoogste-punt-in-acht-maanden-tijd.html

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.