Vergelijking met de griepprik gaat niet op

Spread the love

Bijwerkingencentrum Lareb rapporteert over bijwerkingen van verschillende medicijnen. Zo ook over de griepprik. Wanneer we de coronavaccinaties hiermee vergelijken wordt duidelijk dat deze niet ‘gewoon een prikje’ zijn.

Volgens het Lareb rapport Griep 2019 – 2020 waren er dat seizoen 749 meldingen op 3.000.000 prikken, waarvan 3 doden, 0 miskramen en 6 ziekenhuisopnamen.

Over de coronaprikken kwamen er tot half augustus (dus binnen een half jaar na de start van de vaccinatiecampagne) bij Lareb 119.000 meldingen binnen op 21.900.000 prikken over ongeveer 12.000.000 Nederlanders.

De teller staat inmiddels op 509 doden (ca. 1500 bij BPOC), 106 miskramen en 2939 ziekenhuisopnamen (een optelsom van bijwerkingen die als ernstig staan omschreven).

170 keer meer doden

Nooit eerder zijn er in zo’n korte tijd zoveel doden en ziekenhuisopnamen gemeld over een vaccinatie. Een vergelijking met de jaarlijkse griepprik – ‘het is maar een prikje’ – gaat dus niet op.

Want we tellen nu in verhouding al 170(!) keer meer doden en 490(!) keer zoveel ziekenhuisopnamen als bij de griepprik. Over het ontlasten van de zorg gesproken.

Bron: Facebook

2 antwoorden op “Vergelijking met de griepprik gaat niet op”

    1. Ik heb helaas geen idee. Dit bericht kregen wij via zowel facebook als LinkedIn als afbeelding zonder verdere bronvermelding. Het logootje rechtsonder zegt mij ook niet direct iets.

      Ik heb ook online naar de bron gezocht, maar niet kunnen vinden.

      Het is natuurlijk ook mogelijk dat het alleen een papieren publicatie is geweest die niet online terug te vinden is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *