Markus 13:12

Spread the love

En een broeder zal zijn broeder overleveren ten dode en een vader zijn kind en kinderen zullen opstaan tegen hun ouders en hen ter dood brengen.

De laatste tijd moet ik steeds vaker aan deze tekst denken. Het is nu oktober 2021 en we leven in een waanzinnige tijd. Werkelijk, ik ben er van overtuigd dat als mensen over 100 jaar terug kunnen kijken naar deze tijd, ze zich af zullen vragen hoe we ooit zo gek zijn geworden? De wereld is veranderd in één grote open psychiatrische inrichting.

Tweedeling

De overheid, onder leiding van minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge, heeft het voor elkaar. Er is in minder dan een jaar tijd een complete tweedeling in onze samenleving maatschappij ontstaan. Er zijn letterlijk twee groepen ontstaan. Het maakt niet uit of je wilt, het maakt niet uit of je kunt, je zit in één van beide groepen, vaak tegen je wil in.

Families worden er door verscheurd, jarenlange vriendschappen worden verbroken, gezinnen gaan kapot. Je ziet het voor je ogen gebeuren!

Laatst las ik een reactie van een vrouw die een whatsappje had gehad van een vriendin. Ze hadden elkaar al te lang niet gezien, dus die vriendin wilde wel weer eens afspreken, maar eindigde met de vraag:

maar ben je wel gevaccineerd, anders kunnen we de vriendschap beter beëindigen

Dan is de eerste gedachte die bij mij opkomt of zo’n vrouw wel spoort. Wat is vriendschap ooit waard geweest als een medische status het einde van die vriendschap betekent? Deze vrouw kent dus duidelijk geen liefde, heeft geen flauw benul van wat een samenleving is.

De vrouw die dit deelde kreeg gelukkig meer dan honderd reacties van bijval en afschuw dat een “vriendin” zoiets durfde te stellen. Gelukkig zijn er nog veel mensen die beseffen dat vriendschap niet afhankelijk kan zijn van zoiets banaals als een vaccinatie. Degene die zoiets vraagt of stelt is je vriendschap niet eens waard!

Broeders

En dan denk je als christen dat zoiets alleen in de wereld voorkomt. De wereld waar individualisme en egoïsme hoogtij viert. Waar het ego voorop staat en waar men over lijken gaat voor eigen genot en “goed gevoel”.

En dan raak je online in gesprek met “broeders”, of je leest mee wat er openbaar gedeeld wordt door “broeders” onderling. En dan sta je werkelijk met je broek op je enkels, je kaak ligt op de grond…

De ene broeder maakt iedereen die anders denkt dan hem gelijk maar uit voor “wappies” en “complotdenkers”. Een ander gaat in een reactie onder hem nog een paar stappen verder.

Ze mogen van mij al die weigeraars oppakken op een stoel vastbinden en onder dwang volspuiten

facebook


En dit zijn dan nog reacties van christenen waar de invloed van het wereldse denken duidelijk groter is dan Gods Woord. Natuurlijk worstelen we daar allemaal weleens mee, maar bij de “pro-vaccinatie” broeders zijn deze enkelingen wel een steeds terugkerend patroon, hoe vaak ze er door anderen ook op gewezen worden.

Maar ook “leraars” schromen niet om andersdenkenden, gelukkig dan wel in nettere bewoordingen, weg te zetten.

En dan vraag ik me vertwijfeld af hoe ver we nog van Markus 13:12 af zitten? Broeders die elkaar uitleveren. Reken er maar op dat het gaat gebeuren. De fanatieke felheid waarmee met name pro-vaccinatie broeders tegen anderen te keer gaan laat weinig ruimte voor fantasie en valse hoop.

De “broeders” die nu zo makkelijk meelopen aan de leiband van de overheid, die bij elke nieuwe maatregel voorop staan, die als eerste de prik gingen halen, die trots met mondkapjes, 1½ meter afstand, avondklokken, QR-codes, groene vinkjes, en weet ik al niet meer instemmen, zijn binnenkort degenen die hun “broeders” aan staan te geven bij de overheid.

Verkeerde betitelingen

Terwijl ik dit schrijf besef ik dat u de indruk zou kunnen krijgen dat ik een zogenaamde “anti-vaxxer” ben. Dat is niet zo. Op de eerste plaats worden er in de hele discussie doorlopend verkeerde betitelingen gebruikt.

“Het coronavirus” bestaat bijvoorbeeld helemaal niet. Dat is een verzamelnaam voor meerdere virussen, waarvan SARS-CoV2 er één van is.

Zo is ook de betiteling “pro-vaccinatie” of “anti-vaccinatie” compleet verkeerd omdat deze wordt betrokken op slechts één vaccinatie, namelijk de Covid-19 vaccinatie, terwijl er nog tientallen andere vaccinaties zijn die helemaal niet in de discussie aan bod komen.

Ja, er zijn anti-vaccinatie-mensen, die willen geen enkele vaccinatie, maar ik heb geleerd dat dat voor 99,9% van de mensen die nu als “anti-vaxxer’ weg worden gezet helemaal niet het geval is.

Vergelijking

Van mevrouw Vera Bergkamp (kamervoorzitter d66) mag de vergelijking met de Tweede Wereldoorlog niet gemaakt worden, maar als je een verhaal leest van een 89-jarige dame in een restaurantje die denkt dat het weer oorlog is omdat ze toen ook steeds een Ausweiß moest laten zien, dan besef je dat deze flashbacks echt niet zomaar uit de lucht komen vallen.

De debatten heb ik beluisterd en wat opvalt is dat er helemaal geen vergelijking gemaakt wordt met de verschrikkingen van de Tweede Wereldoorlog, maar wel met de glijdende schaal er naar toe.

En die glijdende schaal gaat misschien niet 1-op-1 op, maar niemand kan toch ontkennen dat je voor gek zou worden verklaard als je twee jaar geleden gezegd zou hebben dat alle ongevaccineerden uit zouden worden gesloten van dezelfde gelegenheden als waar de Joden 80 jaar geleden voor het eerst werden buiten gesloten?

Iedereen moet zich aan de regels houden

Ook deze kreet komt nogal eens voorbij. Ik las een pijnlijk treffende reactie.

Door die houding zijn 75 jaar geleden 6.000.000 broeders vermoord

Een harde vergelijking. Maar onterecht? Ja, we moeten ons als christenen aan de regels van de overheid houden… mits deze niet tegen Gods Woord in gaan. De apostelen zijn diverse keren voor diverse rechtbanken, commissies, geestelijk leiders, en andere autoriteiten gedaagd. Maar steeds was hun reactie dezelfde: Ik kan niet zwijgen!

En nergens in de Bijbel lees ik een oproep van Jezus om mensen buiten te sluiten! Integendeel! Saillant detail: David de Vos ligt onder vuur omdat veel christenen hem verwijten dat hij een “Simpy Jesus” evenement organiseert, maar tegelijkertijd mensen uitsluit. Willem Ouweneel “steunt” hem in een tenenkrommend artikel (waar ik later nog een reactie op zal schrijven).

Simply Jesus… En wat zou Jezus doen? WWJD? Vroeg Hij de melaatsen eerst om een QR-code of genas Hij hen gewoon?

Hoe kun je in vredesnaam Jezus prediken en verhalen over Zijn wonderen en tegelijkertijd mensen uitsluiten uit angst? Ik snap daar werkelijk helemaal niets van! Werkelijk helemaal niets!

Het is zo tegenstrijdig! Het gaat volledig tegen mijn geloof in. Het gaat volledig in tegen Jezus, Die niemand buiten sloot! Die omgang had met hoeren, tollenaars, bezetenen, melaatsen, onreinen. Allemaal mensen die geen QR-code konden laten zien.

En die groep staat nu voor een gesloten kerkdeur. Ze moeten zich werkelijk zo diep schamen! Dit is zo Jezus-onwaardig! En dan met het simpel verschuilen achter “iedereen moet zich aan de regels houden”. Als Jezus dat gedaan had, dan waren wij nooit gered geweest!

Toekomst

Baart de toekomst mij zorgen? Voor mij zelf niet. Ik weet mij geborgen in de Hand van God. Maar voor mijn omgeving wel. Ik weet niet goed wat ik aan moet met fanatieke “broeders” die oproepen tot dwang. Die anderen uitsluiten omdat ze niet mee willen werken aan een maatschappij van medische apartheid.

In Nederland zijn veel makke schapen, maar in andere landen hebben we al gezien dat ook gevaccineerden uit protest hun groene toegangsbewijzen uit solidariteit verbrandden. Ik weet dat er gevaccineerden zijn die de QR-code weigeren omdat zij niet mee kunnen en willen werken aan een apartheidssamenleving. Hoe bizar is het dan dat uitgerekend christenen het wel doen?

Vergeet niet dat er een hele grote groep sowieso uit wordt gesloten, min of meer eenzelfde groep als 80 jaar geleden. Mensen met aandoeningen die zich niet kunnen laten vaccineren, mensen met een levensovertuiging die vaccinatie niet toelaat. Er zijn medici die hun patiënten adviseren om zich niet te laten vaccineren uit risico van een mogelijke wisselwerking tussen medicatie en vaccinatie.

De overheid, en deze “broeders” denken niet eens aan uitzonderingsregels. In de Tweede Wereldoorlog waren gehandicapten ook vaak slachtoffer. Worden ze dat nu weer?

Markus 13:12

Is dat verre toekomst? Ik ben bang van niet. Gezinnen worden al uit elkaar gescheurd. Zie het voorbeeld van een 12- of 13-jarige jongen die tegen de uitdrukkelijke wil van zijn ouders in naar de rechter stapt en gelijk krijgt en zich mag laten vaccineren.

Lees de reacties van een maatschappij die het er grotendeels mee eens is, terwijl het feitelijk onwettig is (maar de rechter liet de vaccinatie direct uitvoeren, dus hoger beroep was voor de ouders zinloos!).

We lezen verhalen van mensen, en ik ken er ook persoonlijk, die in strijd met hun familie leven. Ondanks dat artsen adviseren om niet te vaccineren, dringen familieleden soms op dagelijkse basis en drammen door. Wat bezield deze mensen om tegen het advies van een arts in te gaan?

Broeders die nu al zo fanatiek zijn dat zij medebroeders openbaar uitmaken voor rotte vis, zijn maar een millimeter verwijderd van de stap om hun broeders aan te gaan geven. In feite zien we Markus 13:12 al in vervulling gaan door die jongen die tegen zijn ouders in naar de rechter stapt. Wanneer zijn de “broeders” aan de beurt?

Protest

Eén van de meest bizarre feiten is dat de maatregelen ondanks steeds feller protest van steeds meer mensen op dictatoriale wijze door worden gedrukt. Wereldwijd! De problemen worden snel groter, maar toch krabt zich bijna nergens een politicus achter de oren of ze nou wel zo goed bezig zijn.

Eén van de aangevoerde redenen is dat de zorg anders onder druk zou komen te staan, maar die komt nu juist wereldwijd onder druk te staan. Dit zijn gebeurtenissen die in een democratie niet zouden mogen gebeuren.

In deze zaken, die wereldwijd hetzelfde beeld laten zien, zou je de aan de horizon verschijnende NWO kunnen zien. Deze term wordt overigens ook al openlijk gebruikt door politici. Net als de inmiddels wereldwijde bekende “Build Back Better” kreet. Maar de meeste mensen beseffen de achtergrond en herkomst er niet eens van. Politiek gebaseerd op simpele oneliners…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *