Iran kiest naam oefening niet zo maar

Spread the love

Iran staat op het punt om de grootste militaire oefening van de afgelopen twee decennia te houden bij de grens met Azerbaijan. De naam is niet zo maar gekozen…

De oefening met de naam “veroveraars van Khaybar” omvat onder meer gewapende eenheden, artillerie, drones, infanterie en de luchtmacht.

De naam “Khaybar” is niet zo maar gekozen. In 628 na Christus viel Mohammed de Joden aan die in die Arabische oase leefden, 150 kilometer van Medina. De strijd eindigde met de overgave van de Joden van Khaybar, die in de regio mochten blijven wonen onder voorwaarde dat zij de helft van hun productie af zouden dragen aan de moslims.

Volgens een Iranese bron is deze escalatie ontstaan na gelekte berichten die lieten zien dat uit diepgaand onderzoek bleek dat Iran ontdekt had dat één van de explosies in haar nucleaire installaties veroorzaakt was door techniek die te herleiden was tot de Azerbeidjaanse grens aan de Kaspische Zee.

“Iran is zich terdege bewust van Israëlische bewegingen en technologie die in spionage bases in Azerbeidjan worden gebruikt”

Eén antwoord op “Iran kiest naam oefening niet zo maar”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *