“Boosters blijken nog pak beter te beschermen dan volledige vaccinatie

Spread the love

volgens nieuwe studie: hoe goed ze wel werken is te zien in Israël.”

Daar gaan we weer. De leugenmachine draait op volle toeren! Nu weer over de boosters. Een heel simpele weerlegging en een interessante conclusie als slot.

Volgens een nieuwe studie uit het Verenigd Koninkrijk zouden de boostervaccins onze immuniteit tegen het coronavirus niet alleen verbeteren, maar zelfs beter maken dan de bescherming die we origineel kregen na een volledige vaccinatie.

Dat klinkt natuurlijk weer fantastisch. Net zo fantastisch als de oorspronkelijke berichten over de oorspronkelijke vaccinaties, maar die bleken nogal tegen te vallen. Wat zou er nu dan anders zijn?

Nou, let even op…

De nieuwe studie bekeek het effect van een derde dosis Pfizer bij 50-plussers. De bescherming tegen een symptomatische infectie met het coronavirus bleek bij alle vaccins achteruit te gaan vanaf tien weken na de tweede dosis en significant te dalen na vier tot zes maanden.

Dat veranderde als de booster werd toegediend. Wie eerst twee prikken met het vaccin van AstraZeneca had gekregen, zag een toename van de bescherming tegen een symptomatische infectie van 44 naar 93 procent. Wie twee dosissen Pfizer had gekregen, zag dat cijfer van 62,5 naar 94 procent gaan.

Om me zelf even tijd te besparen ga ik de gegevens van AstraZeneca er niet bij zoeken, maar van Pfizer weet iedereen het oorspronkelijke fantastische resultaat nog wel: 95%

Als we dan nu uitkomen op 94% kan ik niet anders dan concluderen dat hln.be gewoon liegt, want 94 is minder dan 95, dus de claim

zelfs beter maken dan de bescherming die we origineel kregen na een volledige vaccinatie

is niet meer dan een leugen in hun eigen artikel. Is de gemiddelde lezer van dergelijke sites dan echt zo dom dat ze daar niet door heen prikken? Of is de wens weer eens de vader van de gedachte?

Levenslang?

En natuurlijk moet de promotie – net als we eerder ook zagen – nog even een stapje verder gaan:

Volgens viroloog Johan Neyts (KU Leuven) zou het zelfs kunnen dat de derde prik ons levenslange bescherming biedt, maar dat is niet zeker.

Wie de video bekijkt ziet de presentatrice pushen. Het staat het bij de video als lokkende kop, maar de viroloog houdt toch heel wat slagen om de arm.

Het immuunsysteem heeft ook een geheugen”, zegt hij aan HLN LIVE. “Door de derde prik wordt het beter geactiveerd en daardoor zal de bescherming allicht langer blijven bestaan.

Dat geheugen zou eerder ook al na de tweede prik geactiveerd moeten worden. Maar het is dus gebleken dat dat totaal niet het geval was.

Dit in tegenstelling tot natuurlijke immuniteit waarvan wel wordt aangenomen dat de bescherming veel langer duurt, en bovendien nog eens veel beter is. De vergelijking tussen ons “gewone” geheugen en het “geheugen” van het immuunsysteem lijkt mij persoonlijk nogal ver gezocht.

Verhelderende grafieken

Het hln.be artikel is van 16 november. Onderstaande afbeeldingen zijn bijgewerkt tot 18 november.

Bovenstaande afbeelding laat het verloop van het aantal besmettingen in Israël vanaf het begin van de coronaperiode zien. We zien meerdere pieken, waarvan er twee in dit artikel passen.

Israël nadat men begon met de booster

Deze afbeelding laat het verloop in Israël nadat men begon met het toedienen van de booster

Israël 2020

En tot slot een afbeelding van Israël in dezelfde periode in 2020 zonder vaccinaties.

In Israël startte men op 19 december 2020 met vaccineren van de bevolking.

Wat opvalt is dat de onderste grafieken grote overeenkomsten in het verloop laten zien. De grafiek van de periode 2020, dus zonder vaccinatie, ziet er echter beter uit dan de grafiek van 2021 met vaccinatie en booster!

Eind juli was de lijn in 2020 dalend. In 2021 – met grotendeels gevaccineerde bevolking – stijgend.

In 2020 piekte de grafiek rond de tweede helft van september, in 2021 iets eerder, maar daarna laten beide grafieken een sterke daling zien… dus ook zonder vaccinatie of booster. Dat duidt dus op een natuurlijke cyclus van het virus in Israël.

Conclusie

Op basis van deze grafieken is met geen mogelijkheid de conclusie te trekken dat de vaccinaties of de boosters ook maar enig effect hebben. Het natuurlijk verloop in 2020 is namelijk praktisch hetzelfde als het geboosterde verloop in 2021.

De claim dat de booster betere bescherming zou bieden was al weerlegd, maar hiermee is dus de grote vraag of de vaccins en boosters überhaupt wel iets doen ontstaan.

Bron oorspronkelijke artikel: https://www.eindtijd.eu/2021/11/boosters-blijken-nog-pak-beter-te-beschermen-dan-volledige-vaccinatie-volgens-nieuwe-studie-hoe-goed-ze-wel-werken-is-te-zien-in-israel/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *