Oostenrijk wil vaccinatieplicht

Spread the love

Ze willen koploper worden in Europa en als eerste een vaccinatieplicht invoeren. Een analyse op basis van een artikel van de NOS.

Volgens het artikel van de NOS zou deze vaccinatieplicht moeten gaan gelden vanaf 1 februari 2022.

Ongevaccineerden

Uiteraard krijgen, net als in ons land, ongevaccineerden de schuld, maar laten we eens kijken wat iemand als Diederik Gommers daar over te zeggen heeft.

Diederik Gommers op NPO Radio 1

De manier waarop de NOS er over spreekt is typerend. De uitsluiting, discriminatie, van een bevolkingsgroep is begonnen! Dat Oostenrijk hierin voorop wil lopen is misschien niet heel verbazingwekkend voor degenen met historische kennis.

Paniekvoetbal

Sinds deze week geldt er al een lockdown voor ongevaccineerden

De horeca gaan dicht en evenementen worden geschrapt. Er moet zoveel mogelijk thuisonderwijs gegeven worden…

Na 12 december blijft de lockdown voor ongevaccineerden gelden.

Normaal gesproken zou het minimaal twee weken duren voordat effect van een maatregel zichtbaar wordt, maar de linkse regering van Oostenrijk slaat in blinde paniek om zich heen met draconische maatregelen.

Binnen een week verdergaande maatregelen treffen duidt op incapabelheid van bestuurders, want na een week kun je nog niets zeggen. Het is paniekvoetbal, bedoelt om angst te zaaien. Een andere reden kan ik er niet voor verzinnen.

Vaccinatieplicht

Schallenberg zei het erg te vinden dat de lockdown nu voor iedereen ingevoerd moet worden, maar dat het nodig is vanwege “hen die zich niet solidair getoond hebben”. Daarmee bedoelde hij de mensen die zich niet hebben laten vaccineren.

Dat was wel duidelijk, maar de NOS zal het nog even benadrukken. Blijkbaar is het IQ van NOS-volgers niet bijster hoog.

Ik verwijs even naar bovenstaande video, maar er is zoveel meer informatie. Diverse experts hebben voor deze situatie gewaarschuwd. Gevaccineerden hebben een enorm probleem! Ik zal een paar feiten benoemen die wat ongemakkelijk kunnen zijn.

  • Diverse ziekenhuizen maakten melding van meer dan 80% gevaccineerden die op werden genomen in de maand oktober. Op 4 november verscheen een bericht van een ziekenhuismedewerker die zich afvroeg waarom hij opeens de vaccinatiestatus van patiënten niet meer in kon zien.
  • Dr. Ryan Cole zag in zijn laboratorium al eerder een enorme toename van ziekten die duiden op een beschadigd of verzwakt immuunsysteem. Herpesinfecties, bepaalde soorten kanker, waaronder veel baarmoedergerelateerde kankers en dikke melanomen.
  • Doorbraakbesmettingen. Het is inmiddels een bekend begrip. Het zijn besmettingen die bij volledig gevaccineerden voorkomen. De groep waar zij niet voor hadden mogen komen.
  • De PHE (Engelse RIVM) heeft enige geleden al cijfers gepubliceerd waaruit blijkt dat de Deltavariant voor gevaccineerden ca. 3x zo dodelijk is als voor ongevaccineerden.
  • Israëlisch onderzoek toonde aan dat de effectiviteit van de vaccins na 6 maanden terug is gelopen tot bijna nihil. Vandaar de boostershots.
  • Etc, etc, etc

2G maatschappij

Oostenrijk voerde eerder al een 2G-beleid in. Dat betekent dat alleen gevaccineerde en recent genezen mensen toegang krijgen tot bijvoorbeeld de horeca.

Zoals ook in Duitsland blijkt werkt een 2G maatschappij dus niet. Ook in Nederland hebben experts zich al kritisch uitgelaten over deze maatregel en gesteld dat deze zelfs averechts werkt.

Uiteraard overweegt onze politiek toch om hem in te voeren (onbegrijpelijk!).

Duitsland is inmiddels zo ver dat ze naar 2G Plus willen. Een tussenstap tussen 2G en 1G. De ongevaccineerden blijven opgehokt, maar alle gevaccineerden en recent genezen inwoners moeten zich keer op keer laten testen als ze ergens naar toe willen. Ze staan dus feitelijk op hetzelfde niveau als ongevaccineerden en hebben geen enkel voordeel van hun prikje meer (maar wel de nadelen die er aan blijken te kleven).

Dan is het voorstel om gelijk maar een 1G-maatschappij in te voeren mijns inziens handiger. Gewoon iedereen, onafhankelijk van vaccinatiestatus, moet getest worden om ergens naar toe te kunnen.

Bron artikel: https://nos.nl/artikel/2406232-oostenrijk-wil-vaccinatieplicht-en-kondigt-lockdown-van-maximaal-20-dagen-aan


De tekst van het artikel waar ik mij op gebaseerd heb (om eventuele onduidelijkheden door wijzigingen uit te sluiten)

Oostenrijk wil vaccinatieplicht en kondigt lockdown van maximaal 20 dagen aan

Als eerste land in Europa wil Oostenrijk een vaccinatieplicht invoeren. De regering wil dat er vanaf uiterlijk 1 februari volgend jaar een vaccinatieplicht geldt. Daar is een wet voor nodig die moet worden goedgekeurd door het parlement.

Ook gaat het hele land vanaf maandag minstens tien en maximaal twintig dagen in lockdown, maakte bondskanselier Schallenberg bekend op een persconferentie.

Sinds deze week geldt er al een lockdown voor ongevaccineerden. Zij mogen alleen naar buiten voor essentiële zaken, zoals werk en essentiële boodschappen. Vanaf maandag gelden die regels voor iedereen.

De horeca gaan dicht en evenementen worden geschrapt. Er moet zoveel mogelijk thuisonderwijs gegeven worden, alleen als er geen andere optie is kunnen ouders hun kinderen naar school brengen. Supermarkten, apotheken en drogisten blijven open. Na 12 december blijft de lockdown voor ongevaccineerden gelden.

De bondsregering volgt met de lockdown het voorbeeld van de deelstaten Salzburg en Opper-Oostenrijk. Zij hadden al een algehele lockdown aangekondigd.

Vaccinatieplicht

Schallenberg zei het erg te vinden dat de lockdown nu voor iedereen ingevoerd moet worden, maar dat het nodig is vanwege “hen die zich niet solidair getoond hebben”. Daarmee bedoelde hij de mensen die zich niet hebben laten vaccineren.

De vaccinatiegraad in Oostenrijk is relatief laag. Rond de 65 procent van de gehele bevolking, kinderen onder de twaalf meegerekend, is volledige gevaccineerd. Ter vergelijking: in Nederland is dat 72 procent. In de afgelopen zeven dagen kwamen er in Oostenrijk gemiddeld 139 positieve gevallen per 100.000 inwoners bij, in Nederland zijn dat er zo’n 105.

Oostenrijk voerde eerder al een 2G-beleid in. Dat betekent dat alleen gevaccineerde en recent genezen mensen toegang krijgen tot bijvoorbeeld de horeca.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *