Oversterfte in alle provincies

Spread the love

“nu ruim een vijfde meer doden. DEN HAAG – Het aantal sterfgevallen lag vorige week fors hoger dan gebruikelijk is voor deze tijd van het jaar. In totaal overleden er ruim 3750 mensen. Dat zijn er bijna 850 meer dan verwacht, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).”

Volgens het statistiekbureau is de hogere sterfte in alle leeftijdsgroepen terug te zien.

Een artikel wat zo begint schreeuwt natuurlijk om een reactie.

Een verklaring voor de hogere sterfte heeft het CBS nog niet. Bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) werden afgelopen week wel meer sterfgevallen van coronapatiënten geregistreerd.

Volgens het CBS is de oversterfte de laatste weken duidelijk aan het oplopen. Maar sinds begin augustus ligt de sterfte al boven de aantallen die gebruikelijk zijn in deze periode.

Hier hoef ik denk ik weinig over te zeggen. Dat dit zou gaan gebeuren wordt al meer dan een jaar voorspeld, maar nog steeds wil men het niet zien.

Ook wordt er sinds november “opeens” niet meer bijgehouden hoeveel procent van de opgenomen coronapatiënten is gevaccineerd of niet. Is dat niet opmerkelijk?

Al eerder werd duidelijk dat gevaccineerden een probleem hebben en een probleem zijn. In een eerder artikel werd dat al duidelijk, maar ook Diederik Gommers verklaart het inmiddels sinds half november 2021.

Diederik Gommer bij NPO Radio 1

Oversterfte ouderen hoogst

Naar schatting overleden er vorige week 2100 mensen van 80 jaar of ouder. Dat zijn er bijna 500 meer dan verwacht. Bij deze leeftijdsgroep is de sterfte al vier weken opvallend hoog. Dat geldt ook voor mensen van 65 tot 80 jaar. In deze leeftijdsgroep stierven er vorige week 1200 mensen, bijna 300 meer dan verwacht. Onder mensen jonger dan 65 jaar was de sterfte afgelopen week naar schatting 450. Dat zijn er ruim 50 meer dan verwacht.

Is dat opmerkelijk? Nee, niet echt… echt niet. Zoals we uit andere landen weten neemt de werkzaamheid van de vaccins snel af. Ook in Nederland is dat dus het geval, maar door gegoochel met cijfers weet men dat hier te maskeren.

Zo is al vaker opgevallen dat de door minister de Jonge genoemde percentages van zowel de vaccinatiegraad, als de opgenomen patiënten niet kloppen. Diverse ziekenhuizen kwamen dan ook met verklaringen naar buiten die dichter bij de internationale werkelijkheid liggen.

2019/2020

Lars Admiraal heeft op LinkedIn aan de hand van meerjarige cijfers aangetoond dat er in 2020 niet echt sprake was van oversterfte, maar compensatie van de ondersterfte van 2019. De grafiek moet dus vanuit die gedachte gelezen worden.

Dat maakt de huidige situatie feitelijk nog schrijnender omdat de lijn van 2019 iets hoger zou moeten liggen, maar de lijn van 2020 iets lager. Dan komt de sterfte in 2021 dus nog verder boven die van 2020 te liggen. En dat terwijl we dit jaar het “volkomen veilige” vaccin hebben en dus zoveel overlijdens zouden moeten voorkomen. Wat klopt er dan toch niet?

De oversterfte per provincie is te zien bij de bron.

Nu is alleen de vraag of iemand de moeilijke vraag durft te stellen.

Hoe kan het dat we in 2021 met een hoge vaccinatiegraad 20% oversterfte hebben?

Ja een lastige vraag, want het zet het hele beleid, het hele geloof in de vaccinatiereligie op losse schroeven. De oversterfte is ook nog eens stijgend! Dus hoe hoger de vaccinatiegraad is, hoe hoger de oversterfte blijkt te worden.

Een andere vraag die dan gesteld moet worden is dat nu we zien dat de feiten zo liggen, de nadruk op vaccinatie wereldwijd alleen maar verder op wordt gevoerd. Dat is volkomen tegenstrijdig met alles wat we in de wereld zien gebeuren op dit vlak.

En dan komt de bekende vraag: Waarom?

Oversterfte ouderen hoogst

Naar schatting overleden er vorige week 2100 mensen van 80 jaar of ouder. Dat zijn er bijna 500 meer dan verwacht. Bij deze leeftijdsgroep is de sterfte al vier weken opvallend hoog.

Dat is een oversterfte van maar liefst 23,8% in de groep met de hoogste vaccinatiegraad!

Dat geldt ook voor mensen van 65 tot 80 jaar. In deze leeftijdsgroep stierven er vorige week 1200 mensen, bijna 300 meer dan verwacht.

-Dat is een oversterfte van maar liefst 25%

Onder mensen jonger dan 65 jaar was de sterfte afgelopen week naar schatting 450. Dat zijn er ruim 50 meer dan verwacht.

Dit is natuurlijk wel een hele grote groep ineens, maar ook hier zien we toch een oversterfte van 11,1%! Waarbij we er van uit kunnen gaan dat deze daalt naarmate men jonger is en de groep dus minder gevaccineerden kent.

Voorspeld

Dat dit zou gaan gebeuren is al te vaak voorspeld. Maar die experts werden door de media, inclusief De Telegraaf, altijd in de hoek van de “wappies” geplaatst en moesten vooral niet serieus genomen worden.

Nu zien we de gevolgen van deze stigmatisering. En we kenden de gevolgen van demonisering en stigmatisering, maar weer hebben de media er niets van geleerd en speelden ook nu een – voorzichtig gezegd – discutabele rol in het geheel. Nemen de media nu ook hun verantwoording en besteden ze hun verdiende miljoenen aan betere zorg?

“De zorg is onderbezet.” Dat geluid horen we keer op keer van alle zorgmedewerkers die steeds verder onder druk komen.

Maar toch is er voor de begroting van 2022 0,0% aan extra budget beschikbaar, maar worden er wel miljarden uitgegeven aan een controlemaatschappij en vaccins die na 6 maanden waardeloos blijken te zijn of zelfs averechts werken.

Toekomst

Wat de toekomst gaat brengen is inmiddels ook wel duidelijk. In 2022 komt er een Europees coronapaspoort. Dus ondanks alle signalen gaat de overheid door op de ingeslagen weg.

Is het niet verbijsterend om te zien hoe weinig een mensenleven inmiddels waard is geworden?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *