Als een christelijke partij tegen waarheidsvinding stemt

Spread the love

Eén van de kenmerken van de eindtijd is het gebrek aan waarheidsvinding. De uitslag van de stemming in de Plenaire zaal over het waarborgen van vrijheid van meningsuiting en wetenschapsbeoefening, was een trieste bevestiging van wat we eigenlijk al wisten.

Dit is werkelijk een schokkende uitslag! Kijk dat al die linkse partijen niet veel met feiten op hebben is bekend, dus de stemmingen van SP, DENK, D66, GL, PvdA, Bij1, PvdD, VVD, en volt, zijn niet zo verrassend.

Maar van Pieter Omtzigt had ik na zijn strijd om de toeslagenaffaire boven tafel te krijgen, meer verwacht. Het staat hem natuurlijk vrij uitleg te geven.

Dan de christelijke partijen. cDA schrijf ik al langer zo omdat de “c” al meer dan tien jaar geen feitelijke inhoudelijke waarde meer heeft, en persoonlijk reken ik deze partij dan ook allang niet meer tot onderdeel van iets dat ook maar in de verste verte met het christendom te maken heeft.

De ChristenUnie probeert daarentegen nog steeds krampachtig wel als zodanig te worden gezien. En dan krijg je de zoveelste teleurstelling …. ach nee, dat is het ook allang niet meer … te verwerken.

Nee, ik had van de “Judas in de Tweede Kamer” ook eigenlijk niet anders verwacht. Hun stemmingen en voorstellen weerspiegelen ook al te lang niet veel van wat met christendom te maken heeft.

Dat ze nu openlijk stemmen tegen waarheidsvinding, waarvoor vrijheid van meningsuiting en wetenschap belangrijk zijn, is wel wat teleurstellend.

Het is trouwens wel een bevestiging van 2 Tim. 4:3.

Wat ben ik blij dat ik de universiteit nog mocht bezoeken in een tijd dat vrijheid van meningsuiting en wetenschapsbeoefening nog wel vanzelfsprekend was.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *